Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:11 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adevărul de Seară Un francez nevăzător sare în gol dintr-un avion aflat la 3000 de metri înălţime

ro

20 May, 2011 13:41 968 Marime text

Premieră naţională, astăzi, pe Aerodromul de la Tuzla: un francez nevăzător va executa un salt în gol cu paraşuta. Cedric Moutarde are o poveste de viaţă extraordinară.

Tânărul are 33 de ani şi în ciuda handicapului său luptă pentru a-şi învinge limitele. Este unul dintre campionii Franţei la culturism, călătoreşte în străinătate şi practică sporturile extreme.

Cedric Moutarde a luat decizia curajoasă de a face saltul în gol după ce s-a sfătuit cu prietenul său, director de curs al Regional Air Services. El va fi în permanenţă supravegheat şi asistat de personalul specializat. Nevăzătorul va sări de la o înălţime de la 3000 de metri dintr-un avion Cesna 182.

Cedric are o poveste de viaţă care ar fi putut doborî un om mai puţin puternic. În urmă cu 12 ani, în timp ce lucra ca agent de pază, a fost implicat într-o reglare de conturi. Un agresor, rămas necunoscut, l-a împuşcat în cap.

S-a zbătut între viaţă şi moarte zile în şir. A stat în comă 36 de zile, a petrecut 43 de zile în reanimare şi în final a fost externat din spital. „Aveam 50 de kilograme când m-au externat din spital", povesteşte Cedric pe site-ul său.

Nu îşi amintea nimic cu privire la incidentul care l-a lăsat infirm. A suferit o amnezie parţială: îşi aminteşte ce a făcut în ziua respectivă doar până la un punct.

Şi-a găsit salvarea în sport. S-a apucat de culturism. A obţinut două titluri de campion naţional al Franţei la culturism şi este antrenor la o sală de sport.

Vrea să zboare

În timpul liber îi place să călătorească. A cutreierat lumea în lung şi în lat, a pozat cu crocodilii în Thailanda, a sărit în gol cu coarda şi şi-a dorit întotdeauna să încerce un salt cu paraşuta.

http://www.adevarul.ro/locale/constanta

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii