Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:36 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adevărul de Seară Trei poliţişti ai Serviciului Rutier Constanţa trimişi în judecată pentru corupţie

ro

06 May, 2011 13:29 854 Marime text

Enis Vuap, Daniel Andrei Mircea şi Osman Edvin au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa sub învinuirea de fapte de corupţie. Alături de ei va fi judecat şi Marian Alexandru Lupu, deja condamnat la închisoare pentru tâlhărie, şi care a intervenit pe lângă unul dintre poliţişti pentru vărul său.

Este al treilea dosar penal care-i vizează pe poliţiştii Serviciului Rutier şi care ajunge în instanţă. Procurorii au arătat în rechizitoriu că Daniel Andrei Mircea i-a spus lui Lupu că maşina sa, un Audi 4 cu numărul IF-01-DYR, este dată în urmărire generală. Informaţia era secretă iar autoturismul fusese folosit la comiterea unui jaf, în valoare de aproximativ 300.000 de euro, la Hârşova. Relaţia mergea şi în sens invers: Lupu l-a sunat pe poliţist şi l-a rugat să intervină pe lângă un coleg, care-l oprise pe vărul său şi intenţiona să-i ia permisul.

Enis Vuap este învinuit de comiterea a opt fapte. Procurorii au arătat că poliţistul fie nu a aplicat nicio sancţiune fie a dat doar avertismente unor şoferi care încălcaseră legislaţia rutieră.

Poliţiştii fac parte din cei 39 de subofiţeri cercetaţi în iunie 2009 pentru fapte de corupţie. Unsprezece dintre ei au fost arestaţi şi puşi ulterior în libertate. Procurorii au împărţit dosarul în trei volume, cercetarea a trei dintre subofiţeri fiind disjunsă către Direcţia Naţională Anticorupţie pentru că aceştia aveau atribuţii de control.

http://www.adevarul.ro/locale/constanta

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii