Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:46 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adevărul de Seară Lucian Stoicoci formează campioni naţionali în arte marţiale

ro

17 May, 2011 12:21 1170 Marime text

Practicant de 20 de ani al artelor marţiale, Lucian a creat un nou concept de luptă: Keru Kento Sistems. Acum are propria sa şcoală de arte marţiale unde îşi învaţă cursanţii noua tehnică dar şi cele tradiţionale.

Lucian Stoicoci a început să practice artele marţiale în urmă cu 20 de ani şi, după nenumărate trofee acumulate, a decis să îşi deschidă propria sa şcoală de arte marţiale. Cursanţii săi obţin trofeu după trofeu, mulţumită pasiunii pe care o depun în a se antrena dar şi unei noi tehnici de luptă. Noua tehnică a fost inventată de instructorul Stoicescu şi botezată Keru Kento (Arta Trupului) System.

Campion naţional

A obţinut nenumărate trofee înainte de a decide să se retragă din activitatea competiţională. Ca să câştige şi să devină mai bun a urmat un principiu de viaţă, de la care nu s-a abătut. „Trebuie să fii în armonie cu tine însuţi şi cu cei din jur, fie ei prieteni ori nu. De aici şi capacitatea de a învinge, moral sau spiritual un adversar, fără a mai fi nevoie de luptă", a spus Stoicoci.

În perioada 1994- 1996 a obţinut titlul de campion modial de patru ori. Timp de doi ani, a fost component al lotului naţional de kic-boxing, iar centura neagră de un dan a obţinut-o în anul 1995.

Acum deţine centura neagră cu patru dani şi în urmă cu şapte ani a decis să-şi înfiinţeze o şcoală de arte marţiale, unde predă după o tehnică specială.

Arta trupului

„După toată această perioadă de pregătire şi informare în domeniul artelor marţiale am considerat că este necesar să pun cap la cap cele mai eficiente tehnici învăţate, pentru a crea un sistem de luptă complet", explică instructorul despre modul în care a ajuns să creeze tehnica Keru Kento.

 

Copiii înscrişi la cursurile şcolii sale sunt instruiţi atât după tehnicile tradiţionale cât şi după cea brevetată de instructor şi care este acceptată de Federaţia de Arte Marţiale. „Scopul Keru Kento este acela de a îndruma practicantul către o pregătire totală, care să-i canalizeze forţa fizică şi psihică", spune instructorul.

 http://www.adevarul.ro/locale/constanta

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii