Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:09 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adevărul de Seară Elevii de la sate aleg liceul pentru calificarea pe care o obţin

ro

23 May, 2011 13:08 744 Marime text

În timp ce opţiunile şcoale ale celor din mediul urban au fost majoritar către filiera teoretică, real sau uman, cei din mediul rural au optat pentru o calificare în diferite meserii acoperite de filiera tehnologică sau vocaţională.

Inspectoratul Judeţean Şcolar Constanţa a realizat mai multe sondaje la Târgul ofertelor educaţionale, unde cei chestionaţi au fost elevii, profesorii, dar şi părinţii.

Cei mai mulţi dintre respondenţii de clasa a VIII-a au spus că atunci când aleg liceul pe care să-l urmeze ţin cont de sfaturile diriginţilor.

Elevii din mediul urban chestionaţi au spus, în proporţie de 52,2%, că doresc să urmeze un liceu cu filieră teoretică, uman sau real. Doar 39,8% dintre respondenţi au optat pentru profile precum resurse naturale şi protecţia mediului, servicii şi tehnic.

Opţiunile elevilor din mediul rural s-au îndreptat, în proporţie de 63%, către filiera tehnologică şi în proporţie de 37% către uman şi real. Sunt profile care le permit elevilor de la sate să obţină o calificare fără a fi nevoiţi să urmeze cursuri universitare.

http://www.adevarul.ro/locale/constanta

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii