Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adevărul de Seară Vezi aici cu ce navă pleacă România la război

ro

23 Mar, 2011 12:35 614 Marime text

Fregata Regele Ferdinand face parte din structurile ce asigură participarea Forţelor Navale Române la operaţiuni internaţionale în cadrul unor grupări NATO, UE sau multinaţionale. Nava este condusă de comandorul Mihai Panait (43 de ani), absolvent al Academiei Navale Mircea cel Bătrân, din Constanţa.

Fregata Regele Ferdinand are un tonaj de 4.900 tdw şi o lungime de 148,2 metri şi poate atinge viteza maximă de 30 de noduri. Are opt punţi şi un echipaj format din 205 membri: 18 ofiţeri, 77 de maiştri militari, 110 militari angajaţi pe bază de contract. Este dotată cu un tun super-rapid Oto Melera, instalaţii de lansare a torpilelor, sistem de comandă asistat de calculator, instalaţii de bruiaj pasiv, sisteme de lupte electronică, nouă sisteme radar, sistem de propulsie, cu 4 turbine Rolls-Royce, elice cu pas variabil. Fregata a avut de curând nevoie de reparaţii la una dintre pompe.

Nava militară a participat în luna noiembrie la o misiune a Alianței Nord Atlantice (NATO) în Marea Mediterană. Vezi aici detalii

Profil de comandant

Comandantul fregatei, comandorul Mihai Panait, şi-a început cariera la bordul navelor din cadrul Divizionului Dragoare, iar în anul 1997 a fost numit specialist cu artileria şi rachetele navale în biroul operaţii la Brigada 61 Nave Dragoare. După absolvirea Academiei de Înalte Studii Militare, în anul 2001 a devenit comandantul Puitorului de Mine şi Plase 271. În 2004 a ocupat funcţia de şef de stat major al Divizionului 146 Nave Minare-Deminare, iar din 2007 pe cea de locţiitor al comandantului aceleiaşi unităţi. În anul 2008 a fost încadrat ca Şef birou sprijin arme, protecţia forţei şi EOD la locţiitorul pentru operaţii din cadrul Componentei Operaţionale Navale.
Din august 2009 este comandantul fregatei Regele Ferdinand.

http://www.adevarul.ro/locale/constanta

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii