Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:05 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adevărul de Seară Vasile Mujdei deţine secretul unei afaceri parfumate

ro

10 May, 2011 14:06 708 Marime text

Din spatele tarabei cu flori, Vasile îşi câştigă zi după zi noi clienţi prin aranjamentele unice pe care le încropeşte din cele mai proaspete flori. A renunţat la taraba cu legume şi fructe pentru o afacere parfumată: florile.

Se bucură de sprijinul familiei: soţia sa are şi ea o florărie, iar fratele lui îl ajută să se aprovizioneze cu cele mai proaspete flori, aduse cu TIR-urile, din Olanda. „Maşinile sunt pline-ochi cu flori din sute de soiuri", explică florarul. Dintre milioanele de fire, el le alege pe cele mai bune. Îi place să experimenteze şi adună într-un buchet cele mai parfumate flori.

A furat meserie

A pierdut şirul anilor de când a venit în Constanţa, împreună cu părinţii lui, care vindeau fructe şi legume. Spune mândru că a „furat" meserie de la florăresele care vindeau în piaţă. „La tarabele de lângă noi erau precupeţe de flori. Priveam fascinat doamnele care aşezau cu măiestrie firele de flori în ambalajele lucioase ", îşi aminteşte Vasile.

Tradiţia florăreselor cu fuste mai înflorate ca marfa lor expusă la colţul străzii pare să apună. Locul lor este luat florării cochete în care se vând flori şi sfaturi despre întreţinerea fragilelor plante.

Vasile este unul dintre puţinii bărbaţi care vând flori în Constanţa. Nu regretă că a anunţat la vechea afacere. „Am ales ce era mai frumos: florile", spune el. Deşi clienţii sunt reticenţi când văd un bărbat în spatele tarabei, aranjamentele făcute de florar îi determină să revină. „Oamenii mă întreabă unde este «doamna». Sunt uimiţi când le spun că eu fac buchetele", povesteşte florarul. El spune că uimirea clienţilor păleşte în faţa surprizei pe care o au când văd aranjamente florare.

http://www.adevarul.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii