Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:28 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adevarul de seara EXCLUSIV Piratii si-au luat ramas bun cu focuri de arma

ro

03 Aug, 2010 13:41 657 Marime text

Constantin Stanciu a ajuns în Constanţa în data de 21 mai, după ce a petrecut patru luni şi jumătate în mâinile piraţilor somalezi.

Cadet al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“, Constantin Stanciu s-a îmbarcat la bordul tancului chimic „Saint Jame’s Park“ ca să-şi termine stagiul de practică din ultimul an şi a ajuns în mâinile piraţilor somalezi.

Răscumpărarea

Momentul eliberării a venit după luni întregi de teroare şi înfometare, timp în care piraţii i-au ţinut captivi pentru răscumpărare. Cu o seară, în data de 12 mai, înainte să fim eliberaţi a venit comandantul şi ne-a spus că vor veni banii de răscumpărare şi că a doua zi vom ieşi pe punte iar un avion va survola pe deasupra, să ni se facă poze, ca să existe dovada că suntem toţi şi suntem bine“ îşi aminteşte Costin. Reprezantanţii companiei de navigaţie ceruseră, înainte de a da banii de răscumpărare, dovezi că toţi membrii echipajului sunt teferi.

„Ne-au aşezat pe punte, la 7.30 la o distanţă de 1,50 metri unul faţă de celălalt. Un avion a survolat pe deasupra, ni s-a spus că ni se fac poze“, a declarat Stanciu. Marinarii au fost ulterior coborâţi în încăperea care le servise drept temniţă în ultimele luni. „Ulterior am aflat că la puţin timp li s-a dat recompensa. A fost aruncată din avion în nişte containere etanşe la apă. Iniţial ni s-a spus că au cerut 15 milioane de dolari, dar au scăzut cu pretenţiile de jumătate. În ultimele săptămâni s-a negociat mai serios şi s-a ajuns la aproximativ 5 milioane de dolari“, a arărat studentul.

www.adevarul.ro/locale/constanta/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii