Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:02 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adevărul de Seară EXCLUSIV - A fost descoperită „călăuza" scafandrilor dispăruţi

ro

20 Sep, 2010 12:51 966 Marime text
Misiunea de căutare a scafandrilor dispăruţi în apele Mării Negre a eşuat. Concluziile raportului întocmit de militarii de pe nava „Grigore Antipa" adânceşte şi mai mult misterul din jurul acestui caz.

Nava militară „Grigore Antipa" a petrecut cinci zile lângă epava navei Medy, acolo unde au dispărut, la patru mile marine de Capul Tuzla, în data de 9 septembrie, Cătălin Ispas (26 de ani) şi Cristian Zarafu (38 de ani). În tot acest interval scafandrii au coborât de mai multe ori în adânc, în căutarea celor doi colegi.

Constanţa: Cei doi scafandri au murit pe contract de colaborare

Speranţa de a-i găsi pe scafandri, luată de curenţi

Misiunea s-a încheiat, iar nava a revenit în dana militară. Cercetările scafandrilor fac obiectul unui raport ce urmează a fi remis în cursul zilei de astăzi autorităţilor.

Parâma este ruptă

Surse neoficiale au declarat pentru „Adevărul de Seară" că scafandrii au găsit „călăuza" folosită de Zarafu şi Ispas pentru în misiunea în care au dispărut.

„Este vorba practic de o parâmă, ce a fost descoperită legată de o balustradă a navei Medy. Se numeşte «călăuză» pentru că în momentul în care intri la interior, iar vizibilitatea este redusă, te poţi rătăci. În acest fel, dacă urmezi acel mosor te poţi întoarce", au declarat sursele.

Iniţial s-a sperat că parâma îi va ghida pe căutători către dispăruţi. Raportul consemnează însă că acea „călăuză" nu duce nicăieri, capătul fiind rupt.

Un alt aspect curios ce va fi consemnat în raport este poziţia în care a fost găsită barca de salvare. Descoperirea duce la o nouă ipoteză în cazul dispariţiei celor doi tineri.

Căutări subacvatice: Scafandrii militari intră la epava navei Medy

www.adevarul.ro/locale/constanta

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii