Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:30 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adevărul de Seară Drama unei copile - „Concubinul mamei mi-a făcut doi copii"

ro

24 Sep, 2010 12:01 901 Marime text
Şelia Omer, din localitatea constănţeană Murfatlar, avea doar 12 ani când a rămas însărcinată cu prietenul mamei ei, Ion Mitea (48 de ani).

„Vei deveni prinţesă!", aşa-i spunea Ion Mitea Şeilei când avea doar 10 anişori, imediat după ce o viola.

Primul copil, la 12 ani

Fata a venit la poliţie în luna septembrie a anului trecut şi a povestit oamenilor legii că de la vârsta de 10 ani este violată de concubinul mamei ei, Ion Mitea. „L-am cunoscut pe Ion în 1997-1998, când mama a a decis să ne mutăm la el. Mă lua în cabina TIR-ului şi profita de neştiinţa mea. Îmi spunea că mă tratează ca pe o prinţesă şi că nu trebuie să-i spun nimic mamei", a scris Şeila în declaraţia dată la poliţie.

În martie 2002 s-a născut primul copil, Elena, însă nu a putut spune nimănui cine este tatăl. A povestit că a fost violată de un militar şi toată lumea a crezut drama ei. Mama Şeilei, Liliana Omer (40 de ani), a luat de bune spunele fetei ei, fără a face vreo plângere.

Devenise gelos

Povestea tragică s-a repetat, iar în septembtie 2007 Şeila l-a născut pe Sebastian. „Liliana Omer a început să bănuiască ceva abia după ce s-a născut Sebastian, pentru că Ion Mitea era gelos. Fata a spus iniţial că tatăl băiatului este un prieten. În 2009, când a venit Şeila să facă plângerea la poliţie, ne-a spus că a luat abia acum decizia de a-l reclama pe tatăl copiilor ei pentru că a devenit violent şi extrem de gelos", a declarat Ovidiu Grosu, comandantul Poliţiei Murfatlar.

Comandantul Ovidiu Grosu, şeful Poliţiei din Murfatlar

Mama şi fiica şi-au retras plângerea la o săptămână după ce l-au reclamat pe violator. „El nu şi-a recunoscut niciodată faptele, iar femeile s-au răzgândit, motivând că au vrut să se răzbune pe el pentru că le-a gonit de acasă", a mai spus comandantul din Murfatlar.

Violatorul doarme cu copiii

Situaţia a rămas neschimbată până când Şeila a cedat presiunilor din locuinţă şi a plecat de acasă în iarnă, a povestit mama ei, Liliana. De creşterea copiilor se ocupă acum Liliana. „Nu am loc de muncă, fata a fugit, aşa că nu am ce să fac. Copiii sunt crescuţi de el, dorm lângă el, cu el se joacă", a povestit Liliana Omer.

Liliana Omer este concubina lui Ion Mitea şi mama Şeilei Omer

Cea care are grijă de copii spune că nu ştie unde este fata ei, dar că aceasta mai sună din când în când pentru a se interesa de copii. „Ultima dată a telefonat acum două săptămâni să întrebe dacă sunt bine. Eu am crescut fără tată şi e greu, de aceea nu vreau ca Elena şi Sebastian să crească fără Ion", a menţionat Liliana.

Protecţia Copilului Constanţa a aflat de caz de la reporterii Adevărul de Seară şi va demara o anchetă.

Probele ADN confirmă violul

Anul trecut, în ciuda reclamaţiilor retrase, poliţistul a solicitat efectuarea probelor ADN, care, de altfel, au confirmat că Mitea Ion este tatăl copiilor Şeilei. „L-am chemat la sediul poliţiei (n.r. ieri ) pentru a-i face cunoscut rezultatul ADN-ului, ce confirmă că este tatăl copilului. Nu a venit, motivând că este în cursă", a spus Grosu.

Violatorul va fi cercetat în stare de libertate. „Ion Mitea se face vinovat de act sexual cu un minor, fapta fiind agravată şi pentru că acesta mai avea obligaţia, cel puţin morală, de îngrijire şi ocrotire a fetei", explică Ovidiu Grosu.

În comunitate, Ion Mitea este cunoscut ca fiind violent, consumă băuturi alcoolice şi provoacă scandaluri la domiciliu, poliţia fiind nevoită să intervină de mai multe ori.

www.adevarul.ro/locale/constanta

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii