Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:28 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adevărul de Seară Constanţa - Strategii pentru anul şcolar 2010 - 2011

ro

15 Oct, 2010 11:47 779 Marime text
Noul inspector şcolar Aliss Andreescu și-a prezentat echipa managerială și strategia pentru anul școlar 2010 - 2011. Obiective: reducerea abandonului şcolar şi a violenţei în şcoli.
  • Aliss Andreescu o succede la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa pe Elena Buhaev, care a ocupat această funcţie pentru aproape un an. Andreescu susţine că una dintre priorităţile mandatului său este diminuarea, până la eliminare, a fenomenului de abandon şcolar în judeţul Constanţa.

„Noi suntem oamenii școlii și am încercat să luăm decizii doar dacă am fost documentați corespunzător. Trebuie deasemenea să fim productivi, avem nevoie de foarte multe ore de cursuri de cultură civică pentru a preveni violența în școli, avem nevoie de o educație centrată pe valori", a declarat Aliss Andreescu.

De asemenea, ea a mai spus că, în momentul de faţă, judeţul Constanţa beneficiază de 500.000 de euro, bani care provin din fonduri europene, pentru resuscitarea şcolilor speciale de care sute de copii au nevoie. „Există fonduri europene pentru școlile speciale și nu trebuie sub nici o formă să pierdem acestă finanțare", a adăugat profesor doctor Aliss Andreescu, inspector școlar general.

www.adevarul.ro/locale/constanta

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii