Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:29 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adevărul de Seară Constanţa - Controale la hotelurile şi restaurantele de pe litoral

ro

07 Sep, 2010 13:29 642 Marime text
Unităţile hoteliere şi restaurantele aferente de pe litoralul românesc au fost luate la puricat de militarii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea.

În perioada mai - august, personalul Serviciului de Prevenire a Incendiilor din cadrul ISU az verificat 201 hoteluri, restaurante, vile şi pensiuni. Militarii au depistat peste 850 de nereguli privind minima asigurare împotriva incendiilor.

„Au fost efectuate controale în 119 hoteluri, 15 hoteluri cu restaurant, 1 sală bowling, 27 vile, 1 complex turistic, 3 complexuri de vile, 1 han, 23 restaurante, 1 casă de vacanţă, 1 bază de tratament, 1 pensiune, 2 braserii şi 3 campinguri", a declarat Paula Anghel, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea.

Neregulile găsite de militari au fost sancţionate, astfel că 149 dintre administratorii unităţilor verificate au primit avertismente. Alte 42 de unităţi au fost amendate, suma totală a sancţiunilor ajungând la valoare de 66.500 de lei.

Cel mai întâlnite probleme au fost legate de neîntocmirea şi neavizarea planului de intervenţie, la unele unităţi de turism, dar şu de neasigurarea angajării unui cadrul tehnic sau personal de specialitate cu atribuţii în domeniul apărării împotriva incendiilor, atestat potrivit metodologiei elaborate de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

„Nerealizarea sau nemenţinerea în stare de funcţionare a instalaţiilor electrice pentru iluminatul de siguranţă pentru evacuarea persoanelor în caz de incendiu, pentru marcarea hidranţilor interiori de incendiu, cât şi pentru intervenţie în încăperea centralei termice a reprezentat o altă neregulă întâlnită de militari", a completat Paula Anghel.

www.adevarul.ro/locale/constanta

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii