Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:16 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adevărul de Seară Constanţa - Atenţie, hoţi, vă împuşcă bunica!

ro

17 Nov, 2010 12:04 1128 Marime text
O constănţeancă de 76 de ani ține morţiş să obţină permisul de port-armă ca să scape de agresori. Tamara Bolea este dispusă să facă un împrumut la bancă, doar pentru a putea să-şi cumpere pistolul salvator.

Tamara Bolea a lucrat în sistemul sanitar aproape 30 de ani şi iubeşte foarte mult animalele. După o viaţă de muncă, singura ei dorinţă este să se simtă în siguranţă. Desele agresiuni la care este supusă au determinat-o pe femeia de 76 de ani să solicite un permis de port-armă. Răspunsul primit de la poliţişti a uimit-o pe femeie. „Mi-au spus că sunt prea bătrână", povesteşte Tamara supărată.

Poliţiştii dezmint afirmaţia femeii şi spun că vârsta nu este un impediment. „Vârsta minimă pentru obţinerea unui permis de port-armă este de 18 ani, însă nu există o vârstă maximă despre care putem vorbi", a declarat comisarul şef Mihai Toporan, şeful Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Toxice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa.

Pensionara este disperată de fiecare dată când trebuie să iasă din casă. „Am păţit-o şi la ora 10.00 dimineaţa, nu doar când se întunecă afară. Mă văd bătrână și neajutorată, mă împing, mă lovesc, vor să-mi fure sacoșa. Nu ştiu cum să mă mai descurc", mărturiseşte femeia.

Atacată în ajunul Anului Nou

Femeia are un fiu pensionat din cauza handicapului psihic, astfel că este nevoită să se descurce singură. În ajunul Revelionului, bătrâna a mers la supermarket pentru ultimele cumpărături. În zona Spitalului de Boli Infecţioase, femeia a fost acostată de şase tineri. „M-au împins şi am căzut pe stradă, apoi m-au lovit", îşi aminteşte femeia cu lacrimi în ochi. „Nu au vrut să mă jefuiască, altfel mi-ar fi luat şacoşa şi inelul pe care îl am de la fostul soţ", este de părere batrâna.

Tamara Bolea vrea doar să fie lăsată în pace de tinerii fără ocupaţie, care se amuză pe seama celor neputincioși. „Dacă aş primi aprobare, aş putea să fac un împrumut la bancă, măcar aşa să-l pot cumpăra. Sunt dispusă la orice, doar să mă lase în pace", spune femeia încrezătoare.

www.adevarul.ro/locale/constanta

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii