Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adevărul de Seară Constanţa - A început Ramazan Bairamul

ro

10 Sep, 2010 12:41 1299 Marime text
La sfârşitul unei luni de post, în care musulmanii s-au primenit spiritual şi s-au abţinut în timpul zilei de la mâncare şi băutură, pe cei aproximativ 100000 de credincioşi de religie islamică din România îi aşteaptă trei zile de Bairam.

Ramazan Bairam-ul a început azi dimineaţă odată cu ivirea zorilor, când bărbaţii au mers la moschee pentru a se ruga pentru un an îmbelşugat, pace, sănătate şi fericire.

Ramazan Bairam-ul este o sărbătoare a mulţumirii şi reconcilierii, în care musulmanii se bucură de realizările de peste an, dar încearcă să privească şi în perspectivă. Oamenii se roagă împreună şi se felicită pentru realizările fiecăruia, îşi cinstesc morţii şi fac diverse cadouri copiilor.

Ramazan Bairam-ul a fost aşteptat şi pentru veritabilul festival culinar de dulciuri - baclavale, sarailii, fructe glasate, halviţă, cozonaci ori plăcinte cu carne de vită, meniuri tradiţionale cu care este marcat evenimentul. Mesele musulmanilor vor abunda acum cu bucate alese, oferite cu prisosinţă ca ofrandă pentru prosperitate, copiilor care vin să ureze de spor şi sănătate pe la casele rudelor şi prietenilor, reprezentând o modalitate prin care sunt compensate restricţiile din timpul postului.

Mulţi credincioşi preferă să petreacă sărbătoarea în familie sau să meargă la prieteni, rude şi părinţi.

www.adevarul.ro/locale/constanta

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii