Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:53 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adevarul de seara Boicot la Festivalul Folk You din Vama Veche

ro

16 Jul, 2010 00:35 2317 Marime text

Mişcarea Salvaţi Roşia Montană împarte pahare inscripţionate „Cianură" şi protestează împotriva sponsorului care doreşte să exploatreze aurul din zonă.

Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), compania care intenţionează să exploateze cu cianuri aurul de la Roşia Montană, este principalul susţinător financiar ale ediţiei din acest an a Folk you, iar voluntarii Mişcării Salvaţi Roşia Montană instigă spectatorii să stea cu spatele la scenă.

„Vino să le arătăm că în nisipul de la Vama Veche nu se găseşte aur!" - este mesajul lansat ieri de susţinătorii Mişcării Salvaţi Roşia Montană înaintea festivalului Folk you.

„Vom împărţi artiştilor şi spectatorilor pahare de unică folosinţă pe care scrie „cianură", vom instiga spectatorii să stea cu spatele la scenă, iar Vama va fi împânzită cu stickere cu logo-ul campaniei Salvaţi Roşia montană", a declarat Cosmin Bârzan, din Constanţa, susţinător al Mişcării Salvaţi Roşia Montană.

Susţinătorii lansează şi pe Facebook un apel pentru susţinere, deoarece logoul firmei RMGC a mai apărut la Festivalul de teatru internaţional de la Sibiu, Festival internaţional de film la Cluj-Napoca.

„Logo-ul companiei a putut fi găsit inclusiv pe prima variantă a afişului Festivalului de film Transilvania (TIFF), dar în urma protestelor ONG-urilor care se opun exploatării de la Roşia Montană, organizatorii au decis rezilierea contractului de sponsorizare", continuă Cosmin Bârzan.

Galerie de vedete

Festivalul Folk you începe în această seară, iar intrarea este liberă. Astăzi vor cânta Alexandru Andrieş, Ada Milea, Mircea Rusu, Pasărea Colibri şi Iris. Vineri, 16 iulie vor evolua, printre alţii, Tudor Gheorghe, Ştefan Hruşcă, Compact, Nicu Alifantis, iar sâmbătă - Ducu Bertzi, Gheorghe Zamfir, Celelalte Cuvinte. Duminică, în ultima seară de festival vor cânta Ţapinarii, Vasile Şeicaru, Florin Chilian, Vama. Folk You se află la cea de-a şasea ediţie.

www.adevarul.ro/locale/constanta/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Sorin 16 Jul, 2010 19:19 Pe langa faptul ca RMGC este una din putinele companii care investeste in astfel de evenimente culturale haideti sa o si improscam cu noroi, nu? Poate la anul nu va mai sponsoriza niciun proiect cultural, nu? Pentru ca statul roman investeste foarte mult in cultura...