Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:58 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adevărul de Constanţa Olimpiada şcolară a deşeurilor,astăzi la Constanţa

ro

15 Apr, 2011 12:25 1097 Marime text

Astăzi şi mâine se desfăşoară la Constanţa Olimpiada Şcolară a Deşeurilor din Echipamente Electrice şi Electronice. Şcoala care predă după cântărire cea mai mare cantitate de deşeuri va fi declarată câştigătoare.

Firma Gremlin Computers, care se ocupă de colectarea deşeurilor electrice şi electronice în judeţ, a semnat un protocol de colaborare cu Inspectoratul Şcolar General Constanţa şi derulează, astăzi şi mânie, în premieră, Olimpiada Şcolară a Deşeurilor din Echipamente Electrice şi Electronice.

Astfel, elevii din ciclul primar şi gimnazial au fost stimulaţi să colecteze şi să predea spre reciclare echipamente uzate electrice şi electronice. „Deşeurile vor fi predate pe platoul Casei de Cultură din Constanţa, iar mâine vom desemna câştigătorii", a spus Elena Picoiu, reprezentantul Gremlin Computers.

Şcoala care predă după cântărire cea mai mare cantitate de deşeuri va fi declarată câştigătoare.

Probe sportive cu cărucioare de hipermarket

Concursul va cuprinde şi o probă sportivă mai neobişnuită. Fiecare şcoală participantă îşi poate înscrie maximum cinci elevi care pot concura la probele sportive.

Prima probă este întrecerea/ştaferă cu cărucioare de hipermarket ce conţin echipamente electrice şi electronice. A doua probă sportivă este cursa cu şoareci, unde elevii de şcoală primară şi gimnazială se vor întrece cu mouse-ul.

Trasul funiei, formată din cabluri de tastaturi, va fi a treia probă din concurs, iar dezmembrarea tastaturilor contra-cronometru, cu ajutorul unei şurubelniţe, constituie ultima probă din concurs.

http://www.adevarul.ro/locale/constanta

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii