Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:30 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#Citeşte! ZIUA de Constanţa - 15 ani Retrospectivă aniversară. Episodul 84

ro

07 Dec, 2015 00:00 2081 Marime text


Pe 20 noiembrie 2015, ZIUA de Constanţa a împlinit 15 ani de existenţă. Le mulţumim celor care au fost alături de noi. Cu noi. Mai trebuie spus ceva: nu puteam împlini aceşti 15 ani de ştiri, informaţie şi divertisment fără dvs., cititorii noştri. Din arhiva cotidianului ZIUA de Constanţa, vă prezentăm astăzi trei materiale din ediţia nr. 3418 din data de 2 octombrie 2012.

Din enigmele Dobrogei - Incredibila şi misterioasa poveste a cadranului solar de la Cumpăna

În anul 1960, cu totul întâmplător, s-a descoperit pe teritoriul comunei Cumpăna un cadran solar cu diviziunile timpului trasate între coarnele unui taur. Piesa de marmură demonstrează că înaintaşii noştri ştiau să calculeze ora, dar şi solstiţiul şi echinocţiul.
Realizat din marmură vineţie, el datează din secolul II e.n. Este una dintre piesele cel mai bine conservate.

Citeşte mai departe!

Ştii ce-a făcut, patru ani, parlamentarul tău? - Aledin Amet, deputatul care a făcut posibilă, prin lege, sărbătoarea limbii tătare

ZIUA de Constanţa începe, astăzi, prezentarea profilului parlamentarilor de Constanţa. Ce au făcut ei în ultimii patru ani? Prin ce s-au remarcat în mandatul 2008 - 2012? În ce scandaluri au fost implicaţi? În ce dosare? Cum au evoluat averile lor? Se pot mândri cu iniţiative care au devenit legi? Au fost activi? Au fost aproape de cetăţenii din colegiul lor, cei care le-au dat votul în contextul alegerilor generale din noiembrie 2008?

Citeşte mai departe!

Sfătuitorul lui Blaga - „Ne-am văzut la Bucureşti“ - Moisoiu - „Mai există PD la Constanţa? Eu nu mai ştiu niciun pedist!“

Zvonurile privind o posibilă schimbare la nivelul conducerii PDL Constanţa au fost alimentate, ca de obicei, din interiorul organizaţiei. S-a vorbit de numirea unui alt preşedinte, de punerea la zid în şedinţa Biroului Permanent Judeţean a deputaţilor Stavrositu şi Iorguş şi de o decizie extremă de sus în jos pentru revigorarea filialei locale înaintea parlamentarelor.

Citeşte mai departe!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii