Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:25 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trattoria Verdi, „the italian job" in centrul orasului (document)

ro

06 Aug, 2010 01:09 6005 Marime text

cap_3.jpgstele_verdi.jpg

 

 

Trattoria Verdi este situată pe strada Negru Vodă nr. 9, aproape de intersecţia cu bulevardul Tomis. Este o trattorie în adevăratul sens al cuvântului, nu doar prin nume, aşa cum suntem obişnuiţi cu restaurantele de la noi din oraş. Interiorul este foarte spaţios şi amenajat cu mult bun gust. Cu pozele de pe pereţi au cam exagerat. Este plăcut să vezi la intrare un tablou mare cu Giusseppe Verdi, dar nu prea dă bine când pereţi sunt tapetaţi de fotografii cu diferite persoane italiene, chiar dacă-s cunoscute. Îmi place foarte mult terasa. Este o curte interioară în care nu eşti „deranjat" decât de ciripitul păsărilor sau muzica italiană care se aude în difuzoare.

Verdi_2.jpgDoar seara, când este ceva mai aglomerat, eşti perturbat de vocile clienţilor de la mesele din jur. Îmi mai place faptul că s-au străduit mult să ofere o temă acestei pizzerii, astfel că meniurile arată ca o partitură. Sunt şi foarte mari, puţin incomode dacă sunt mai multe persoane la masă, dar interesante. Nu poate fi totul perfect, aşa că servirea cam lasă de dorit. Ospătarii sunt rapizi, dar au acel stil de „şmecheraşi". Doar prezenţa lor te face să verifici de două ori nota de plată ca nu cumva să o fi încărcat. Preţurile sunt uşor peste medie, dar merită. Cu aproximativ 30 de lei ai parte de o masă consistentă şi gustoasă. Pizza costă cam 20 de lei, are blatul subţire şi este una din cele mai bune mâncate de mine până acum. În serile mai aglomerate, pizzarii fac un adevărat spectacol. Ies în faţa clienţilor şi încep să jongleze cu câte o bucată de cocă. La cât sunt învârtite acele bucăţi, sper să nu le gătească. Este un local perfect pentru a petrece o seară alături de persoana iubită sau de prieteni, în timp ce asculţi muzica şi admiri fântâna din mijlocul terasei.

Pizzeria funcţionează pe societatea Goti Forte SRL din Bucureşti, de care se ocupă Alexandru Dumitrescu şi Viorel Băcanu, care se mai ocupă de Al Forno Impex SRL, Trattoria Verdi Ambiental SRL şi Trattoria Verdi SRL. Patru astfel de trattorii mai există în Bucureşti.

Restaurantul primeşte patru stele. Am scăzut una din cauza ospătarilor.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii