Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:03 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spovedania calaraseanului castigator la loto

ro

08 Sep, 2007 00:00 5045 Marime text
1189197313.jpg

Cel mai mare premiu din istoria Loteriei Romane, 10,5 milioane de euro impozabili, a fost luat de Stefan Constantin, de 64 de ani, din Calarasi * Castigatorul lucreaza la sectia "Balastiera", din cadrul SC Prefab SA, din anul 1972 * Este un om simplu, muncitor, echilibrat, cu o gandire limpede, asupra caruia experienta vietii corect traite si-a pus amprenta si care avea, intr-adevar, nevoie de acesti bani

Castigarea celui mai mare premiu din istoria Loteriei Romane a incins spiritele si imaginatia celor care au gasit motive de suspiciune. Calaraseanul norocos a fost indelung cautat de toata lumea, pentru ca oamenii erau curiosi sa-l vada pe cel care le-a "furat" marele pot de sub nas. Probabil ca norocosul s-a transformat, intr-o duminica dupa-amiaza, in cel mai invidiat si cautat roman. Reporterii cotidianului Observator de Calarasi au reusit sa ia urma castigatorului si s-au intalnit cu acesta chiar la el acasa. Stefan Constantin a povestit, cu lux de amanunte, tot ce s-a intamplat din momentul in care a ales numerele norocoase si pana in prezent. Spune ca, in primul rand, obtinerea marelui premiu "a fost ceva neasteptat, pentru ca nu a fost nici calculat, nici urmarit, am tras la intamplare, la noroc. Eu i-am zis, asa, la viteza, uite, mai, Cristi (n.r. Cristi este fiul castigatorului), ia-mi si mie o varianta pe numerele astea si i-am scris numerele pe o hartie. Baiatul a cumparat biletul, a pus numerele si eu mi-am vazut de treaba". Imediat dupa extragere, fiul i-a spus mai intai mamei sale despre norocul ce le-a iesit in cale, de teama ca tatalui sa nu i se faca rau cand va afla. Apoi i-au spus si celui care a ales numerele si l-au rugat sa stea linistit. "E bine. E bine c-au iesit", le-a raspuns Stefan Constantin. "Stau linistit din alt punct de vedere acum, pentru ca bucuria umbrita de responsabilitatea si urmarile care or sa fie se cam echilibreaza", explica cel care a luat cel mai tare premiu din istoria Loteriei nationale. Pastrandu-si calmul si echilibrul, norocosul Stefan Constantin si familia lui au pastrat secretul si abia joi, 31 august, s-a dus la Bucuresti sa valideze biletul si sa ia cecul. La serviciu, el a cerut o zi libera, motivand ca se duce la Bucuresti sa isi faca niste analize. Simtindu-se prost ca a trebuit sa minta, Stefan Constantin chiar a tinut sa spuna ca isi cere scuze sefilor lui.

Loteria "rasuflatoare"

Insa, secretomania nu a rezistat mult si un ziar central i-a dezvaluit identitatea. Norocosul crede ca informatia "a rasuflat de undeva de la Loterie. Din alta parte nu avea. Eu am lasat la Loterie o copie de pe buletin, pe care aveam si o viza de flotant pe Bucuresti. Si cei de la ziar s-au dus acolo prima data. Si de-acolo au venit la Calarasi si au urmarit traseul prezentat in ziar. Nu o zi, ci doua - trei zile au urmarit. Si mi-am dat seama la un moment dat, dar nu realizam ce se intampla", considera Constantin. Spune ca nu a vorbit cu nimeni, de la nicio televiziune si ca, atunci cand a fost nevoit sa intre in direct, in cadrul conferintei de presa de la Loterie, a rugat pe cineva sa vorbeasca in locul lui, pentru a nu fi recunoscut. "Eu am vrut sa respect cuvantul dat de doamna Ghervasuc, care a zis ca imi asigura totala imunitate, independenta, totala tacere, ca nu se va da niciun nume, asa cum am cerut", a subliniat norocosul calarasean.

Masina, prima investitie

Odata ce s-au linistit apele, se gandeste sa investeasca in imobiliare, pentru a lasa in urma "ceva care sa ramana si sa fie folosit si de altii si asa mai departe. Probabil, si mai mult ca sigur, ca o sa aleg una din biserici, dupa ce ma consult mai intai cu oamenii din partea bisericii sa vad unde e mai stringenta nevoie de niste bani, la o casa de batrani". Nu spune nimic despre intentia de a-si cumpara sau construi vreo vila, ca s-ar muta intr-un oras mai mare, ca ar vrea sa-si achizitioneze cine stie ce. La prima vedere, cel putin, atentia lui se indreapta catre altii. Va avea grija insa ca fiul sau, Cristian Constantin, un tanar de 24 de ani, si familia lui sa aiba tot ce este necesar. Dovada este faptul ca tanarul si-a cumparat deja o masina moderna, un Opel Astra. Si daca tot vorbim de fiul castigatorului, cel care a completat biletul si l-a inregistrat la Agentia Loto numarul 040 din Calarasi, trebuie sa spunem ca el este persoana pentru care Stefan Constantin isi face cele mai multe griji, cu atat mai mult cu cat ziarul central a publicat imagini cu chipul sau, insinuand chiar ca acesta ar fi norocosul. "Sunt numai speculatii in ceea ce au scris ei in ziar. Singurul lucru real e ca m-au urmarit doua-trei zile si m-au urmarit bine, si noaptea, si ziua. Imi pare rau de ce au scris, pentru ca l-au denigrat pe baiat, l-au aruncat intr-o lumina proasta. Baiatul este in tara, nu este plecat in Grecia, asa cum au scris ei, atat ca nu mai poate fi contactat de cunoscuti pentru ca si-a schimbat cartela la telefon", ne-a mai spus cu regret calaraseanul milionar. El ne-a mai povestit cum, in timpul serviciului, la Balastiera, reporterii ziarului central l-au abordat intrebandu-l daca el este castigatorul, iar Stefan Constantin le-a raspuns ca "mie imi miroase a tradare. Imi miroase a tradare si de o parte, si de alta. Eu, daca vad maine ceva in ziar, va dau in judecata". Ei bine, ziarul a aparut cu tot felul de imagini si declaratii, in ciuda faptului ca familia Constantin a spus clar ca nu doreste acest lucru, incalcandu-i-se astfel intimitatea si drepturile. Cat despre datul in judecata, castigatorul nu s-a decis, inca, asupra acestui aspect.

Dupa milioanele de euro, vrea liniste

Ce isi poate dori mai mult o persoana care a castigat la Loto opt milioane de euro? Ei bine, castigatorul din Calarasi isi doreste, mai mult ca orice, liniste. "Sincer sa fiu... mai bine... in afara de liniste nu-mi doresc nimic altceva acum. Ceva liniste se pare ca o sa vina, dar mai e o chestiune care imediat te poate baga in alerta... ca trebuie sa faci asa, ca trebuie sa procedezi asa. Toata lumea isi da cu parerea. E greu. E o suma mare. Daca erau doar cateva milioane, poate eram mai fericiti. Eram fericit cand intindeam ata de la leafa la leafa sa vedem daca ne-ajunge sa achitam ratele, datorii, sa-mi ajut baiatul... ", explica Stefan Constantin. Norocosul castigator si-a luat masuri de protectie si a incheiat un contract cu Politia comunitara, ce va asigura paza pe o perioada nedeterminata la locuinta sa, "iar daca se intetesc actiunile care nu duc la lucruri bune s-ar putea sa gasesc alta locatie in tara, pe undeva, un an - doi, daca nu definitiv. De asemenea, pentru ca Politia Comunitara Calarasi nu are decat doua masini de teren, castigatorul va achizitiona el una pentru agentii inarmati care vor asigura paza locuintei sale, dupa cum insusi a declarat. Fiul sau lucreaza in cadrul acestei institutii, ocupand functia de sef al Serviciului tehnic. De cateva zile, castigatorul nostru este in concediu. Cat despre posibilitatea de a se intoarce la munca, o decizie in acest sens nu a fost luata. Balanseaza inca intre "da" si "nu": "Nu stiu. Daca promit, stiti cum este, cand promiti trebuie sa te tii de cuvant. Mi-e greu acum sa ma mai duc de unul singur. Dar mi-e greu si sa ma despart. Sincer, mi-e greu", a incheiat castigatorul calarasean Stefan Constantin povestea inceputa cu un loz norocos.

Scris de: {autor}Laura GRIGORE - Observator de Calarasi si Corina SAMOILA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii