Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:34 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Restaurant Select, cantina cu preţuri „fierbinţi" (galerie foto)

ro

20 Jun, 2011 00:00 8523 Marime text

cap_4.jpg Terasa restaurantului Select, situat în zona complexului Perla, este una dintre cele mai populare terase din staţiunea Mamaia. Cu o capacitate de peste 300 de locuri, este pe departe şi una dintre cele mai mari. Cu toate că nu este singurul loc în care turiştii ar putea să mănânce zilnic, de vreme ce în staţiunea Mamaia restaurantele de tip autoservire au detronat shawormeriile ca număr şi popularitate, restaurantul Select este luat cu asalt zilnic de sute de clienţi. Iar majoritatea vin aici să mănânce. De ce aici şi nu în altă parte?

Cu această întrebare în gând, am intrat în restaurantul cu linie de autoservire, unde, ca de obicei, clienţii se îngrămădeau să prindă un loc la coadă. Dacă am reuşit să îmi găsesc o tavă cât de cât curată, nu acelaşi lucru pot spune şi despre tacâmuri, care, după aspect, arătau de parcă au fost spălate ori în grabă, ori fără detergent de vase. După ce am pescuit din raft o lingură şi un cuţit, am observat că stocul de furculiţe doar ce se epuizase. În schimb, o angajată m-a informat că la casă se găsesc tacâmuri de unică folosinţă, special pentru aceste situaţii.

Am ajuns şi la galantarul cu ciorbe şi supe. Mâncarea nu arată rău deloc, numai că supele şi ciorbele sunt servite într-un soi de polonice la purtător, puţin mai mari decât o cană de ceai. O astfel de „jumătate" de porţie de supă cu „crutoane" de pui costă 6 lei. O ciorbă de burtă atinge pragul psihologic de 10 lei, cu tot cu smântână, mujdei şi ardei de usturoi. O porţie de orez sârbesc costă 5 lei, iar o singură bucată de şniţel de pui costă nu mai puţin de 8 lei. O chiflă costă 40 de bani. Un meniu constând în două feluri de mâncare şi cam atât te costă 20 de lei.

Există o teorie conform căreia, cu cât te aventurezi mai adânc în interiorul staţiunii Mamaia, cu atât vor muşca mai adânc preţurile din portofelul tău. Cu toate acestea, nu mă aşteptam la preţuri deraiate de la normalitate atât de curând. Aici, probabil, plăteşti în plus pentru privilegiul şi plăcerea de a mânca în costum de baie, laolaltă cu ceilalţi meseni, şi ei mai mult sau mai puţin îmbrăcaţi.

La casă, mă aştepta o altă surpriză. Se pare că cei de la restaurantul Select au parte foarte rar de clienţi care plătesc cu bani gheaţă. Şi asta nu pentru că cea mai mare parte ar plăti cu cardul. Aici valuta forte sunt bonurile valorice de masă.

Asta explică şi afluxul exagerat de clienţi, cărora le sunt indiferente calitatea şi cantitatea preparatelor, atât timp cât le pot obţine în schimbul bonurilor respective, chiar şi la preţuri exagerate. Astfel, la ora prânzului, deşi pe terasă erau aproape 100 de oameni, în casă nu existau bani cash. Sugestia angajatei a fost să merg la o masă şi să revin după ce termin de mâncat, pentru a recupera restul sumei achitate.

restaurant_2.jpgLucru care nu mi-a luat foarte mult timp. Mai greu e să parcurgi cu tava în mână cei 20 de metri până la mesele de pe terasă. Mâncarea, care, după cum spuneam, arată bine, este complet insipidă. Bine că este puţină şi se termină înainte de a putea sesiza cineva că nu are niciun gust. Nu am mâncat niciodată într-o cantină socială, dar cred că numai o ciorbă îndoită cu apă chioară ar putea avea „gustul" acela. Singurul produs „premium" din farfurie a fost şniţelul pane de pui, care, chiar dacă nu îşi justifică preţul într-o autoservire, are totuşi gust de şniţel.

După ce am terminat de mâncat, am trecut pe la casă şi mi-am recuperat restul.

Select primeşte 1 stea, şi asta numai datorită personalului amabil.

Restaurantul Select funcţionează pe societatea SC ELEGANT IMPEX SRL, în cadrul căreia asociaţi şi administratori sunt Stere şi Antonel Parteca.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • eu 20 Jun, 2011 09:07 Dar de ce nu incercati sa probati si o autoservire su asa de eleganta si centrala. In Navodari in fata (sau spatele) pietii este o autoservire nu foarte eleganta ca cea din Mamaia dar curata si foarte gustoasa cu personal prietenos si farfurie plina. Va recomand autoserirea atunci cand nu mai stiti ce sa gatiti sau cand nu aveti timp sau atunci cand sunteti in zona.