Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:55 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pizzeria Aldo, amintiri din Epoca de Aur... (galerie foto + document)

ro

12 May, 2011 00:17 17371 Marime text

cap_5.jpgPasionaţii de călătorii în timp sau nostalgicii după perioada de dinainte de Revoluţia din 1989 vor găsi pe strada Ştefan cel Mare, la numărul 102, o pizzerie care a rezistat cu stoicism, cu ironia de rigoare, timp de aproape 20 de ani, la orice tentativă de schimbare.

Deschisă la doar patru ani după evenimentele din 1989, cumva la graniţa dintre vremuri, Aldo Pizza a păstrat intactă amintirea acelor timpuri

Nu cred că este vorba de o strategie de marketing, deşi cunosc destui fani ai vremurilor comuniste care ar da orice să mai savureze o pizza post-revoluţionară autentică. Ca să nu mai spun de turiştii străini, la fel de fascinaţi de asemenea relicve istorice. Pentru cei care o cunosc, pizzeria Aldo era pe vremuri una dintre pizzeriile consacrate ale Constanţei şi am redescoperit-o cu uimire şi bucurie în acelaşi timp. Ai putea să treci prin faţa ei fără să o observi, fiind aşezată într-o porţiune mai puţin circulată a străzii Ştefan cel Mare, iar firma de deasupra intrării nu prea îşi mai face treaba. La interior, nimic spectaculos. Mobilier clasic de pizzerie de acum 20 de ani. Nouă mese, nu foarte înghesuite, într-un spaţiu destul de micuţ. Locul e destul de gol în timpul zilei, ca să nu spun de-a dreptul părăsit. M-am aşezat la o masă şi am început să citesc meniul, mai bine zis cele trei foi ale acestuia. Preţurile sunt prietenoase, o pizza mică, de 400 de grame, cu diametrul de 29 cm, costă 16 lei, iar una XXL, care are aproape 1,5 kg şi diametrul de 50 de cm costă de la 36 la 44 de lei. În afară de pizza, mai poţi consuma şi o varietate de paste tradiţionale italiene: penne, rigatoni, lasagna, tagliatelle, tortellini şi spaghetti, la preţuri între 12 şi 16 lei.

aldo.jpgLa Aldo Pizza cea mai ieftină bere costă 4,5 lei, iar un suc 4 lei. La preţuri atât de mici mâncarea este surprinzător de gustoasă şi aproape de reţetele tradiţionale italiene. Am descoperit cine se ascunde în spatele bucătăriei delicioase în momentul în care m-am dus la casă să achit consumaţia. L-am întrebat pe domnul în vârstă din spatele barului cât mă costă. Răspunsul lui a fost: „Due zeci lei", după care şi-a cerut scuze că nu vorbeşte prea bine „rumeno". După vorbă, după port, am intuit că este cetăţean italian. Nu pot decât să îi felicit pentru standardul calitate-preţ al meniurilor. La capitolul servire însă, mai au de lucrat, evident, asta dacă vor să schimbe ceva după 20 de ani!

Înainte de a părăsi localul am vizitat şi toaleta, unde am constatat cu surprindere că vasul toaletei nu avea capac. Reminiscenţă din vechiul regim sau... ultimul trend în materie de igienă sanitară?!

Pizzeria Aldo primeşte trei stele şi promisiunea că voi reveni pentru o pizza „ca la mama (lor) acasă".

Aldo Pizza funcţionează pe societatea SC Aldo Secondo SRL, în care sunt asociaţi Aldo Scognamiglio, Ecaterina Scognamiglio şi Marco Scognamiglio, societatea fiind administrată de Ecaterina Scognamiglio şi de Aldo Scognamiglio.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ioan Florin 08 Jan, 2018 21:23 A fost o data pizza foarte buna,acum este foarte naspa.este uscată și fără ingrediente,făcută la mișto.bani sa iasă!
  • Vic 02 Jul, 2013 21:10 Cea mai buna pizza din oras, sarmanii sa comande de la sabroso 1+1 gratis ca la Aldi 1 xxl e cat 1+1 de la sabroso, e pizza putin mai scumpa dar facuta de italian si se vede ca e Pizza nu pizza romanizata
  • Jean de la Valjean 13 May, 2011 14:08 Mai Jane, poate facea pizza cu strigaturi si nu te-ai prins tu :)))).
  • jean si prietenii 12 May, 2011 12:20 Am mancat de curand la aceasta unitate de alimentatie publica si atat pizza pe care am consumat-o (partial), cat si ospatara care m-a servit, mi-au lasat o impresie proasta.Cat despre PRETURI, nu le mai faceti reclama ca sunt destul de piperate...E unul acolo, despre care am aflat ca este ,,patronul" Aldo, care tipa ca un descreierat la angajati si care astfel deranjeaza clientii.Asa ca dragi cititori nu va luati dupa acest articol despre care cred ca este o reclama ascunsa !