Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:29 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ozdemir, restaurantul „in lucru" (document)

ro

16 Aug, 2010 00:41 11580 Marime text
cap_1.jpgNu este un restaurant în care vrei să te mai întorci. Nu am găsit niciun motivpentru a face asta, cu atât mai mult cu cât în oraş mai sunt şi alterestaurante turceşti.

Devenimpuţin mai orientali şi facem o vizită restaurantului turcesc Ozdemir de pestrada Labirint nr. 16, lângă autogara sud. Este o vilă care pare neterminatăşi are o reclamă mare şi hidos de galbenă care te anunţă că eşti pe drumul celbun pentru a ajunge în restaurant. Trebuie să urci două etaje şi este destul deuşor să te încurci. La primul etaj dai de o sală mare cu câteva mese şi obucătărie. Trebuie să mai urci. Ajungi la al doilea etaj unde dai de o salăasemănătoare cu cea de la primul etaj, dar ceva mai „îngrijită". Nu văaşteptaţi să găsiţi lux aici. Se vede că este un restaurant turcesc, iar ei nuprea îşi bat mult capul cu amenajarea. Nu este nici foarte rău, nu umblăgândacii pe jos, aşa că, dacă nu eşti o persoană fiţoasă, poţi sta pentru amânca ceva. Teoretic există şi aer condiţionat, doar că nu prea este pornit. Îninterior este foarte cald, nu cred că cineva poate rezista mai mult de jumătatede oră. Nici pe terasă nu este mai răcoare, dar măcar mai adie vântul.

Turcesc_2.jpgChiardacă terasa este sus, priveliştea lasă de dorit. Nu vezi altceva decâtblocurile şi puţin din autogară. Preţurile nu sunt foarte mici. Dacă vrei sămănânci ceva mai consistent şi să bei un suc, laşi în jur de 30 de lei. Unlahmacun este doar şapte lei, dar atât face. Este destul de sărac îningrediente, probabil din cauza crizei, şi nici gustul nu este prea bun. O sackavurma te costă 20 de lei. Nu este nici ea excelentă, dar este maiconsistentă. Te saturi dintr-o porţie. Servirea este rapidă, dar atitudineaospătăriţelor te face să nu te mai întorci acolo. Sunt foarte reci, nu zâmbescşi nici nu prea vorbesc. Dacă întrebi cum este preparată o anumităspecialitate, ospătăriţa mai mult tace decât îţi răspunde. Bon fiscal nu prea„se poartă", iar în momentul în care îl ceri, îţi este aruncată o privire deîţi dă impresia că ai rugat-o să-ţi plătească ea consumaţia. Am mai spus şi înalte articole: servirea este, după părerea mea, cea mai importantă într-unrestaurant. Un ospătar care ştie cum să se poarte cu clienţii poate face maimultă reclamă decât o campanie de publicitate la o televiziune naţională. Nueste un restaurant în care vrei să te mai întorci. Nu am găsit niciun motivpentru a face asta, cu atât mai mult cu cât în oraş mai sunt şi alterestaurante turceşti.

Localulfuncţionează pe societatea Ozdemir Restaurant SRL, administrată de MustafaDemir, care este asociat cu Erhan Demir. Mustafa se mai ocupă şi de Lord Demir SRL.

Restaurantulprimeşte o singură stea.

stele_turcesc.jpg

 

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ANDREEADEEA 28 Feb, 2011 12:52 Ozdemir Restaurant este cel mai tare restaurant turcesc din Constanta. Administratorul lui este un om foarte de treaba, la fel si personalul. Eu am fost de multe ori acolo si totul este curat, mancare foarte buna si de fiecare daca mi s-a dat bon fiscal dupa ce am achitat. Nu vad care este problema unora cu "nasul pe sus"? Se merita sa mananci acolo, preturile sunt accesibile oricui.