Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:08 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nume italian, mâncare românească Il Padrino Siciliano, restaurantul condus de un erou al Revoluţiei (galerie foto)

ro

22 Jul, 2011 20:00 12398 Marime text
9_restaurant_1.jpgDoar numele „Il Padrino Siciliano" este cu tentă italiană la acest restaurant, pentru că mâncarea, la fel ca şi preţurile, sunt cât se poate de româneşti. Meniul include, ce-i drept, preparate precum pizza şi spaghete, dar acestea au devenit atât de des întâlnite în localurile noastre, încât le putem considera, deja, de-ale noastre.

Restaurantul „Il Padrino Siciliano", notat cu trei stele de proprietari, este mai puţin cunoscut constănţenilor, şi asta pentru că se află în Kilometrul 5, pe strada Amurgului nr. 66 şi, din câte am observat, este frecventat în special de cei care locuiesc în zonă. Puştanii care ies „la un suc" şi patronii de bişniţe de cartier par clienţii fideli ai localului. La orele amiezei, restaurantul era gol şi, din câte am înţeles, cele două săli întunecate sunt folosite mai ales la nunţi şi cumetrii.

restaurant.jpgTerasa, în schimb, oferă o senzaţie plăcută: adăpostită de soare cu o copertină, câteva ghivece cu flori agăţate din loc în loc, un televizor la care microbiştii pot urmări meciuri de fotbal şi o vitrină cu măşti veneţiene şi diferite figurine. Acesta este, de altfel, şi singurul lucru oarecum „sicilian" pe care l-am văzut.

Preţuri de cartier

Meniul este destul de bogat, cu supe, fripturi, spaghete, peste zece sortimente de pizza, peşte, diverse preparate „de casă" şi deserturi. Iar preţurile îţi permit să mănânci mai mult de un fel. Specialitatea „Andreea", de exemplu, care include două bucăţi-gigant de şniţel de pui, cartofi copţi cu brânză şi salată de varză, costă 21,18 lei. Papanaşii, pe care însă nu i-aş recomanda, pentru că au fost extrem de uleioşi, iar coca nefăcută, costă 8,5 lei. Pizza, în funcţie de mărime şi conţinut, costă între 10 şi 30 de lei. Nu a fost printre cele mai reuşite preparate pe care le-am mâncat, dar raportul calitate-preţ este justificat.

Administratorul firmei, erou al Revoluţiei din ‘89

„Il Padrino Siciliano" funcţionează pe societatea Il Padrino Siciliano SRL, avându-l ca unic acţionar şi administrator pe Laurenţiu Marian Sleahtici, care în timpul Revoluţiei, când avea 16 ani, a fost împuşcat în cap, în Timişoara. Bărbatul, potrivit www.adevarul.ro, este membru fondator al Asociaţiei 17 Decembrie din Timişoara şi membru al Asociaţiei Revoluţia din ‘89 Constanţa.

Restaurantul „Il Padrino Siciliano" primeşte două stele. Cu plus.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii