Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:36 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Tati, restaurantul cu ospătari sictiriţi (document)

ro

17 Sep, 2010 01:35 5628 Marime text

cap_3.jpgLa Tati a fost un restaurant foarte frumos pe bulevardul Mamaia nr. 161. Era mare, avea o terasă drăguţă, preţuri mici şi mâncare bună. Din păcate, a fost transformat într-o spălătorie auto. Probabil afacerea asta este mai profitabilă decât restaurantul, aşa că este în interesul patronilor. Mie chiar îmi pare rău. Îmi plăcea acel local. Dar, pentru că unei spălătorii îi trebuie un bar unde să aştepte clienţii, au păstrat câteva mese în acest scop. Interiorul nu este foarte schimbat, doar că trebuie să stai printre odorizante şi alte astfel de lucruri folositoare şoferilor. Sunt câteva mese şi pe micuţa terasă care a mai rămas. Dar nu le recomand, pentru că sunt foarte aproape de locul în care se spală maşini şi este mult zgomot. Dacă bate şi vântul puţin, există un mare risc de a te uda. Servirea, cu siguranţă, nu mai este ce a fost.Nu mai vine un ospătar îmbrăcat elegant să îţi ia comanda, ci o fată îmbrăcată în haine de genul celor cu care iese la plimbare prin oraş şi care îşi face treaba cam în scârbă.

La_Tati_2.jpgDacă hainele le pot ignora, atitudinea nu. Nu sunt eu de vină că lucrează acolo. Este locul ei de muncă şi este plătită din consumaţia clienţilor. Nu mi se pare normal să se comporte aşa cu cei care, practic, o plătesc. Din meniul bogat pe care îl aveau, au rămas doar cu cel de băuturi. Bine măcar că au păstrat aceleaşi preţuri. Costă cinci lei o cafea şi patru-cinci lei un suc. Chiar îmi pare rău că nu mai există acel restaurant. Era un loc în care mergeam cu plăcere atât ziua, cât şi seara pentru a sta de vorbă cu prietenii şi pentru a mânca ceva. Ce a mai rămas este bun doar pentru a aştepta să îţi fie spălată maşina. În rest, nu există niciun motiv pentru care ai alege acest loc pentru a bea o cafea.

La Tati funcţionează pe societatea Kiiss Rentabil Gold SRL, de care se ocupă Florin şi Daniela Loredana Cardaş. Cei doi mai sunt implicaţi în Kiiss Reclama SRL, Tempo Casa SRL, IFN Rentabil Gold SRL şi Casa Rentabil Gold SRL. Florin se mai ocupă de Floricard SRL, Noroc Sa Fie SRL, La Tati Cosmetic SRL şi întreprinderea individuală Cardaş Florin.

Localul primeşte o singură stea.

stele_la_tati.jpg

 

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii