Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Galion, restaurantul unde mananci ca un pirat (document)

ro

23 Jul, 2010 00:53 8814 Marime text

cap_3.jpgstele_galion.jpg 

 

Când treci pe lângă La Galion este imposibil să nu-l observi. Este situat în staţiunea Mamaia, zona Cazino, la capătul telegondolei. Este o copie fidelă a unui galion spaniol din secolul XVII, pusă pe plajă şi transformată în restaurant. Senzaţia de a urca într-o corabie şi de a mânca ceva acolo este foarte plăcută. Sunt multe mese, dar aşezate astfel încât să îţi ofere intimitatea necesară. Pentru a nu sta în razele soarelui, este pusă o copertină care face restaurantul să arate şi mai bine, doar că te cam încurcă dacă vrei să admiri priveliştea oferită de Marea Neagră sau, de ce nu, faleza. Dar ce mai contează? Eşti la mare, pe plajă, „cocoţat" pe o corabie şi te bucuri de acel moment de relaxare. Este puţin deranjant dacă ai nevoie la toaletă. Trebuie să cobori câteva scări şi să intri în interiorul galionului, iar acolo treci pe lângă bucătărie şi există riscul să te rătăceşti pe acele culoare, dar o altă amplasare este dificil de găsit.

Galion_2.jpgAnul acesta au mai scăzut preţurile. Dacă anii trecuţi aveai nevoie de 40 lei pentru a mânca şi a bea ceva, acum 30 de lei îţi sunt de ajuns. Au câteva preparate speciale: pizza pirat, pâine pirat şi multe altele, dar vă las pe voi să le descoperiţi. Dacă sunteţi turişti şi vreţi să încercaţi o tochitură dobrogeană, aici trebuie să mergeţi. Este cea mai bună tochitură mâncată de mine într-un restaurant constănţean. Servirea este bună. Doar atunci când este foarte aglomerat se întârzie comanda, dar ospătarii sunt atât de amabili încât îţi este imposibil să te superi. Mi se pare un restaurant perfect pentru mic dejun, pentru prânz şi mai ales pentru cină. În weekend au şi formaţie, aşa că aveţi un motiv în plus să mergeţi acolo.

La Galion funcţionează pe societatea Lord Unic SRL, de care se ocupă Dănuţ-Ionel Nicolae şi Mariana Dinescu. Aceeaşi firmă administrează şi toboganul acvatic aflat în apropierea corabiei. Restaurantul poate fi găsit şi în centrul oraşului, dar doar din toamnă până în primăvară.

Aş fi acordat cu mare plăcere cele cinci stele, dar drumul până la toaletă este cam întortocheat, aşa că primeşte doar patru.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii