Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:52 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Canapele, dacă nu te „papă" muştele, îţi mănâncă ospătarul nervii (galerie foto)

ro

23 Aug, 2011 01:54 10928 Marime text
restaurant_canapele.jpgLa Canapele este o locaţie decorată în spiritul staţiunii Vama Veche, cu multe accente rock, mâncare bună şi roiuri de muşte care te atacă din toate direcţiile.

„La canapele" este una dintre cele mai cunoscute şi... rafinate locaţii din Vama Veche. Amplasat la intrarea în staţiune, pe drumul care coboară de la strada principală spre plajă, restaurantul este mai mereu plin de turişti, mulţi dintre ei devenind, în timp, clienţi fideli care, odată ajunşi aici, nu mai calcă pragul celorlalte localuri din zonă. Încurajată de istorisirile vamaioţilor, care spun că „aici se mănâncă cel mai bine", am pornit cu mari speranţe spre lăudatele Canapele. Experienţa care a urmat nu se pliază deloc pe traseul acestor poveşti...

restaurant_canapele_3.jpg„La canapele" se întinde pe trei etaje, la parter fiind amplasat restaurantul cu terasă, iar etajele sunt destinate camerelor. Amenajat în spiritul tipic vamaiot, cu mese şi scaune de lemn şi câteva canapele de-a lungul unuia dintre pereţii locaţiei, localul este decorat cu tot soiul de însemne ale muzicii rock şi blues, care de altfel şi răsună prin boxe, precum imagini cu artişti celebri, discuri de vinil agăţate de tavan, instrumente muzicale şi chiar o motocicletă suspendată pe perete. O imagine plăcută ochiului, de altfel, în special pentru turiştii care se încadrează în profilul-standard al celor care frecventează Vama Veche. Osptătăriţa a venit relativ repede să ia comanda, dar problema este că a adus alt fel de mâncare decât cel comandat. Nu este o tragedie, se întâmplă şi la case mai mari, aşa că reluăm comanda şi mai aşteptăm 15 minute pentru cea corectă, adică un platou rece, cu mezeluri şi brânzeturi, ideal pentru mic dejun. Doar că acesta vine fără unul dintre componente, şi anume crenvurşti. Vin şi aceştia, doar că de data asta ospătăriţa a uitat muştarul. Aşa se face că ceea ce trebuia să fie o comandă rapidă s-a transformat într-o lungă aşteptare, timp în care nervii îţi sunt întinşi la maximum. Iar odată de vine mâncarea, începe bătălia cu muştele care se aşează pe mâncare, pe pahar şi, evident, pe tine. Preţurile, ce-i drept, nu sunt mari, iar porţiile consistente, dar servirea a înclinat destul de tare balanţa. Platoul rece costă 18 lei, un mic dejun englezesc, 13 lei, cu menţiunea că pâinea se plăteşte separat şi costă trei lei, supele şi ciorbele sunt opt, nouă lei, pastele depăşesc cu puţin 20 de lei, iar pizza costă între 13 şi 20 de lei.

„La canapele" funcţionează pe societatea Comitas SRL, avându-i ca acţionari pe Maria Gogean, Gabriel Petrică Gogean, şi Necuali Noni Gogean. Administrator unic este Gabriel Petrică Gogean.

„La canapele" primeşte două stele.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii