Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:15 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Karaoke Cafe, curăţenie cu cântec... (document + galerie foto)

ro

31 Mar, 2011 02:32 6089 Marime text
cap_6.jpg

Cafeneaua cunoscută deja pentru party-urile sale cu teme mai mult sau mai puţin inspirate s-a teleportat nu demult la o adresă nouă, pe strada I.G. Duca, la numărul 32, împărţind aceeaşi clădire cu o firmă de asigurări şi cu o clinică de implantologie dentară.

După primele impresii de la faţa locului, am tras concluzia că din vechea cafenea nu au mai fost păstrate decât numele şi renumele, după transformarea extensivă prin care a trecut la nivel de mobilier şi amenajări interioare. Spuneam la început că unul dintre domeniile în care Karaoke Cafe s-a făcut remarcată este cel al petrecerilor tematice. Ei bine, în mijlocul unei astfel de „petreceri" se pare că am nimerit şi eu în dimineaţa în care am intrat în local cu gândul să beau o cafea şi, eventual, să iau şi micul dejun. Nu bănuiam însă că la ora 11 dimineaţa angajaţii Karaoke Cafe se „jucau" de-a curăţenia de Paşti, în timp ce boxele atârnate de tavan duduiau pe ritmuri energice de manele. Un pic surprinşi de apariţia unor clienţi, probabil că localul funcţionează în regim facultativ în timpul zilei, s-au oprit din lucru pentru a identifica scopul şi durata vizitei „intruşilor". Am întrebat dacă barul este deschis şi mi s-a răspuns că da, numai că se face curăţenie...

Karaoke_cafe.jpgDupă ce mi-am croit drum cu greu către o masă, am comandat cafeaua, pe care am băut-o în timp ce urmăream spectacolul mopurilor, cârpelor de praf şi al măturilor sârguincioase. Se vede că patronii ţin la curăţenia localului.

Undeva, în mijlocul salonului principal, am observat un pian electric şi un mixer audio, semn că barul nu este un Karaoke Cafe doar cu numele. Fenomenul Karaoke a prins la Constanţa mai ceva ca în Japonia natală, apărând chiar şi mutaţii neaoşe ale acestei forme de divertisment, unele dintre ele contrazicând chiar denumirea în sine a fenomenului. Astfel, deşi „kara okesutora" înseamnă în limba japoneză „fără orchestră" sau „orchestra goală", la noi în oraş avem Karaoke Bands, adică orchestre Karaoke...

Karaoke Cafe nu promovează însă numai Karaoke, ci şi concerte... folk. Este vorba de o seara folk, promovată prin intermediul unor afişe lipite strategic pe pereţii toaletei, eveniment ce are loc săptămânal, în fiecare joi. Salutăm iniţiativa celor de la Karaoke Cafe de a promova şi altfel de valori decât cele cu care ne-au obişnuit cluburile şi barurile constănţene. Concertele au loc într-un cerc relativ restrâns, având în vedere limitarea impusă de spaţiul disponibil, pe canapelele şi scaunele cu vizibilitate la „scena" având loc aproximativ 50-60 de persoane.

Preţurile sunt un pic cam măricele pentru un Karaoke bar, tinzând undeva spre zona fiţelor. Iar pentru cei 6 lei pe care i-am dat pe o cafea am primit doar nota de plată, bonul fiscal evaporându-se undeva între casa de marcat şi masă.

Karaoke Cafe primeşte 3 stele. Barul funcţionează pe societatea SC Gaufre de Liege SRL, administrată de Jenica Gheorghiu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii