Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:52 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ExtraBlatt Pe Tomis, la o shaorma - nouă fiţă de Constanţa (galerie foto )

ro

30 Jul, 2011 00:29 18520 Marime text
09-extrablat.jpgNu este o noutate pentru nimeni faptul că locuitorilor de la malul mării le place shaorma. Pentru constănţeni, preparatul, la origine, turcesc, face parte din filosofia de viaţă.

Mi se pare, deci, firesc, să văd, aproape în fiecare zi, cum bişniţarii îşi încearcă norocul pe piaţa arhiplină a fast-food-urilor de acest gen din Constanţa. Vremea Cin Cin-ului s-a dus de mult, şi doar melancolicii mai „servesc" acolo shaorma cea de fiecare zi, unde nu pot vedea ce mişcă în oraş şi, mai important decât atât, nu pot fi văzuţi de ceilalţi. Tineretul la modă îşi face veacul pe bulevardul Tomis, acolo unde se întâmplă lucrurile cu adevărat importante din citadela noastră. Şi ce poate fi mai plăcut, nu-i aşa, decât să-ţi savurezi preparatul din care curge râuri-râuri maioneza uitându-te la maşinile de zeci de mii de euro parcate, evident, în loc nepermis, şi să studiezi ţinutele domnişoarelor care se plimbă cu graţie pe acelaşi bulevard. Trebuie să recunosc că patronul fast-food-ului Extra Blatt a avut un moment de inspiraţie glorios şi un noroc teribil atunci când a preluat locaţia de pe bulevardul Tomis nr. 114, la doar o aruncătură de băţ de Sala Sporturilor, locul de întâlnire a posesorilor de maşini cu mulţi cai putere. Locul este, mai mereu, arhiplin şi, ca o părere personală, cred că a reuşit să fure chiar şi câţiva clienţi de la Famous, cel mai nou premiant al fast-food-urilor locale.

DSC01007.jpgMi se pare tare interesant să văd cum oamenii coboară dintr-un Mercedes, de exemplu, ca să-şi cumpere un kebap de 8 lei, pentru care schimbă, de cele mai multe ori, o bancnotă de 100 de lei. Şi cum, după ce şi-au servit „masa" în centrul metropolei, pleacă direct în club. De menţionat că prepararea mâncării durează câteva minute, timp în care tot mirosul de carne prăjită se imprimă, deloc subtil, pe haine.

Pe timpul verii, este amenajată o terasă care ocupă aproape tot trotuarul, aşa că, dacă aveţi drum în acea direcţie, sunt doar două variante: mergeţi pe partea carosabilă, printre maşinile de fiţe parcate în faţa localului, sau alegeţi să vă parfumaţi cu mirosul de aici, trecând pe lângă mese.

Mâncarea este bună, atât cât poate fi atunci când vorbim de astfel de preparate. Sandwich-urile sunt mari, bucătarii întreabă mereu ce să pună în ele şi nu se zgârcesc deloc la cantitate. O shaorma mică este 9 lei, una mare costă 11 lei şi un kebap, 8 lei. Meniul include şi vreo douăzeci de sortimente de pizza, care costă între 13 şi 36 de lei, în funcţie de mărime şi ingrediente, iar un sandwich de pui cu bacon este 10 lei. Nu lipsesc nici salatele şi pastele, dar, repet, prea puţini vin la Extra Blatt pentru altceva decât shaorma şi kebap.

Fast-food-ul face şi livrări la domiciliu şi, din ritmul în care plecau maşinile lor, presupun că au destule comenzi.

Fast-food-ul funcţionează pe societatea Extra Blatt SRL, avându-l ca unic acţionar şi administrator pe Laurenţiu Bagia.

Extra Blatt primeşte trei stele.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Iuliana gorovei 02 Jan, 2016 22:16 Nici nu mai conteaza articolul acesta, atata timp cat serviciul de livrare la domiciliu lasa de dorit.Tocmai am sunat sa comand 8 pizza xl si mi s-a spus ca trebuie sa vin sa le platesc anticipat.Rusinos!