Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:19 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din ospătar, patronul restaurantului Asterix (document)

ro

19 Aug, 2010 00:00 9892 Marime text
asterix_1.jpgEste un restaurant relaxant şi potrivit pentru o întâlnire de afaceri sau cu persoana iubită. Păcat că nu se ocupă mai mult de calitatea mâncării, chiar ar fi un local reuşit.

Restaurantul Asterix este situat pe strada Cişmelei nr. 16, în cartierul Tomis Nord. Este destul de vechi şi a fost renovat în urmă cu câţiva ani. Este un spaţiu mare, împărţit în zone de fumători şi nefumători, cel puţin în teorie. Chiar dacă este un anunţ care te atenţionează că nu ai voie să fumezi, scrumierele sunt deja pe mese. Nu este frumos. Vara au deschisă şi o terasă foarte drăguţă, amenajată într-un mod simplu, dar relaxant. La fel este şi interiorul. Totul este aranjat cu mult bun gust şi este greu să nu-ţi placă liniştea de acolo. Mai ales în timpul zilei când nu sunt foarte mulţi clienţi. Ospătarii sunt foarte rapizi şi amabili. Deseori te întâmpină de la intrare şi te conduc la masă. Preţurile sunt acceptabile. O cafea costă în jur de şase lei, o sticlă de vin cam 30 - 40 de lei. O masă consistentă te ajunge pe la 30 de lei, dar la prânz au trei meniuri din care poţi alege. Felul întâi, felul doi (cu garnitură şi salată), desert şi două chifle te costă 20 de lei. Este o ofertă bună, doar că ar trebui să ofere mai multe chifle. După ce că sunt mici, sunt incluse doar două. Nici dacă eşti la cură nu mănânci aşa puţină pâine. După jumătate de castron de ciorbă trebuie să mai ceri chifle pentru că rămâi fără. Un alt lucru care nu-mi place este că în ciorbă sunt nişte bucăţi foarte mari de cartof. Ar trebui să îţi dea furculiţă şi cuţit pentru a putea mânca acele bucăţi enorme de cartof. La felul doi am comandat chifteluţe marinate cu piure. Destul de gustos, mai puţin piureul care părea cam vechi. Una peste alta, este un restaurant relaxant şi potrivit pentru o întâlnire de afaceri sau cu persoana iubită. Păcat că nu se ocupă mai mult de calitatea mâncării, chiar ar fi un local reuşit.

asterix_2.jpg

Restaurantul funcţionează pe societatea Fila S.H. SRL, de care se ocupă Florentina Tănase, Florica-Dorina şi Aurelian Soare, fost ospătar (sau cel puţin aşa spune presa). Aceştia mai sunt implicaţi şi în Laborator şi Restaurant TIC-TAC SA. Florentina se mai ocupă de Ravena Impex SRL şi Intermed Grain Trans SRL, iar Aurelian de Eraos SA, Montana Azuga SRL, Predeal Holidays SRL, Laborator şi Cofetărie Garofiţa SRL, Siloz Agigea SRL, Intro SRL, SFC Trading SRL, Pescăruşul Vesel SRL şi Agro Sofil SRL.

stele_asterix.jpg

Asterix primeşte trei stele. 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fara nume 20 Mar, 2011 11:18 "Chiar dacă este un anunţ care te atenţionează că nu ai voie să fumezi, scrumierele sunt deja pe mese" ... pai ... sunt puse pt a nu arunca pe jos gunoaiele ;)