Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cerinţe de trei stele La restaurantul Plaja Azur, ţinuta este obligatorie, dar ospătarul serveşte în pantaloni scurţi (galerie foto)

ro

13 Aug, 2011 00:00 8190 Marime text
03_restaurant_plaja_azur.jpgConstănţenii care nu suportă prea bine valul cotropitor de turişti care iau cu asalt staţiunea Mamaia în fiecare weekend se vor bucura să ştie că judeţul Constanţa nu duce lipsă de localuri liniştite, unde mâncarea costă mai puţin, iar fiţele din „perla litoralului" sunt strict interzise. Un astfel de loc este şi Vila Plaja Azur, situată pe DN39, la kilometrul 15,5, între Eforie Nord şi Eforie Sud. Departe de zgomot şi agitaţie, locaţia pare, la prima vedere, destul de izolată, dar dacă turistul are plajă, cazare şi un loc unde să mănânce... ce altceva îi mai trebuie? Restaurantul, cu specific pescăresc, este extrem de spaţios şi aerisit. Mai mult, se continuă, direct pe plajă, cu o terasă la fel de generoasă în ceea ce priveşte dimensiunile.

Ţinută decentă obligatorie

restaurant_plaja_azur_4.jpgPrimul contact cu localul se face printr-un afiş care vă informează că ţinuta decentă este obligatorie, iar pentru străinii care ar putea să nu înţeleagă scrisul, administratorii au ataşat şi un desen: un personaj îmbrăcat în slip, „tăiat" cu un mare X, adică... aşa nu! Un lucru pe care eu, personal, îl apreciez, şi sunt convinsă că sunt destui constănţeni care ar prefera să ia masa fără să fie obligaţi să-i vadă ce ceilalţi în costume sumare de baie. Într-o uşoară contradicţie cu această cerinţă, însă, este ospătarul, care serveşte în cămaşă albă şi... pantaloni scurţi. Chiar şi aşa, la capitolul servire nu ar fi multe de comentat. Băutura a apărut destul de repede pe masă, iar mâncarea a venit la timp. Meniul este cu specific pescăresc şi, aş putea adăuga, destul de bogat în sortimente de peşte. Porţiile sunt consistente, iar preţurile acceptabile, doar că mâncarea... nu prea are gust. Deşi gătite, să spunem, corect, preparatele duc lipsă de orice fel de condiment şi nici sare nu au pus bucătarii. Celor mai pofticioşi din fire le-aş recomanda un platou pescăresc, ce include midii pane, rapane şi guvizi, la care se aduagă o garnitură şi pâine prăjită. Toate acestea, la 45 de lei. Sucurile sunt şi ele acceptabile ca preţ, între cinci şi şase lei, iar un ceai costă trei lei.

O vacanţă în Tenerife... din partea casei

Plaja Azur este deschisă şi în extrasezon şi organizează evenimente festive. În sezonul estival 2011, pentru un sejur de minimum şapte zile, primiţi, bonus, cazare gratuită timp de o săptămână, în Tenerife.

Plaja Azur funcţionează pe societatea Azur SRL, avându-l ca unic acţionar şi adminstrator pe Vlad Gheorghe Perifan.

Plaja Azur primeşte trei stele

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Linca Georgiana 19 Aug, 2011 23:15 Draga,... tinuta obligatorie este o tinuta decenta de plaja, totusi..suntem pe malul marii uneori si la 36 de grade, iar, tehnica servirii consumatorilor s-a mai schimbat. Am fost de mai multe ori in vacanta la acest complex, totul mi se pare foarte ok, proprietarul este un om deosebit. Multumesc!