Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:12 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afacerea asociatului lui Bîrcă SpazioCaffe Manuel, spaţiul adoratorilor cafelei (document + galerie foto)

ro

04 Apr, 2011 01:58 5766 Marime text

cap_3.jpgPentru cei care obişnuiesc să îşi petreacă timpul făcând shopping în incinta complexului Tomis Mall, cafeneaua SpazioCaffe Manuel, sau prescurtat Spazio, este o prezenţă cunoscută, fiind amplasată într-un punct de maximă vizibilitate, la parterul Tomis Mall, în dreptul intrării de acces spre Mega Image.

Având în vedere notorietatea de care se bucură mall-ul, este normal ca firmele care îşi desfăşoară activitatea sub acoperişul acestuia să încerce să atragă cât mai mulţi clienţi. De cele mai multe ori, aceştia sunt oameni pentru care preţul produselor şi serviciilor nu este o problemă, de unde şi prejudecata cu care am intrat în SpazioCaffe, vizavi de preţurile practicate în mod uzual în mall. Cafeneaua arată foarte bine, o combinaţie între spaţiu şi intimitate, probabil un efect al amplasării separeurilor din sticlă, care deşi separă din punct de vedere spaţial, păstrează continuitatea vizuala a salonului. Iluminatul este blând, iar culorile ambiante sunt o combinaţie de... cafea, lapte şi cappuccino, ca pentru a sublinia încă o dată faptul că te afli într-un „templu al cafelei", cum se autointitulează SpazioCaffe Manuel în prezentarea de pe site-ul propriu. Dar, cum românul se naşte circumspect, am hotărât să văd cu ochii mei „minunea". Şi să gust o cafea făcută „ca la mama Italia acasă".

bar_bar_2.jpgMă aşteptam la nişte preţuri de groază când am deschis meniul, dar, spre fericirea mea, nu a fost aşa deloc. Cafelele „tradiţionale" costă între 6 lei, pentru un espresso simplu, şi 10 lei, pentru unul dublu. Eu mi-am comandat un latte macchiato, pe care am dat 7 lei. Arată absolut superb, iar gustul e prea bun ca să fie adevărat. Amatorii de gusturi inedite pot încerca o cafea cu ginseng sau orz, un agrumi, cafea cu lapte şi gem de mandarine sau un cappuccino che si mangia, espresso cu sirop de ciocolată, caramel sau amaretto şi frişcă de cappuccino cu alune pisate.

Există chiar şi sortimente speciale pentru copii. Biancaneve (Albă ca Zăpada) este un amestec de cremă de lapte rece şi mentă, iar Bim Bum Bam şi Qui Quo Qua sunt variante de cappuccino, respectiv late macchiato, cu orz.

Pentru cei care preferă teina, am găsit în meniu peste 40 de sortimente de ceaiuri şi infuzii, mai mult decât suficient pentru orice client cu pretenţii.

Cu 12 lei poţi cumpăra un mic dejun care conţine o cafea sau cappuccino, un toast/croissant/tartă cu fructe şi un fresh de portocale sau grapefruit ori o apă plată sau minerală. Toate produsele pot fi achiziţionate şi la pachet, la acelaşi preţ.

Deservirea este promptă, iar angajaţii sunt amabili. Un punct în minus pentru local sunt televizoarele de pe pereţi, a căror imagine prezenta averse de purici. Să sperăm că e doar o chestiune temporară. Ar fi păcat ca un amănunt atât de mic să strice imaginea la care SpazioCaffe ţine atât de mult.

Pentru cafeaua şi ambianţa de excepţie, SpazioCaffe Manuel primeşte 5 stele. Societatea funcţionează pe firma SC WELCHOME SRL, al cărei asociat, Maurizzio Piccin, mai apere într-o afacere cu răsunet în Constanţa. Este vorba despre Alcor Merchant, business în care îl are partener pe controversatul Cristian Bîrcă. Pe numele societăţii există un proiect de bloc cu două subsoluri, demisol, parter şi 19 etaje, pe strada Unirii nr. 10.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vlad 22 May, 2011 17:01 ......la 12 ron ceaiul sa mearga strabunicamea!si la 12 ron un panini la 100gr????????????JAPCA LA DRUMUL MARE!cind se deschide Maritimo,Tomis Mall inchide,in frunte cu Spazio Cafe!ospataritele te trateaza cu fundul ,este putin spus
  • vadim 04 Apr, 2011 10:55 niste mafioti care nu aveau nici toaleta cind au deschis-ospatarii stau cu curul la clienti....aveau produse expirate vezi proces verbal protectia consumatorilor....dar e mafie mare si voi mergeti moca care semnifica boca adica alupigus pe din dos