Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:51 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PS Ioan Robu le ureaza, de Pasti, credinciosilor catolici „Sarbatori Fericite"

ro

11 Apr, 2009 11:22 2263 Marime text

ips.jpgPeste un miliard de catolici din întreaga lume vor sărbători, duminică, 12 aprilie, Învierea lui Isus Cristos. Lor li se alătură 20.000 de catolici din Bucureşti, care încep, conform tradiţiei, celebrarea Învierii încă din seara de sâmbătă, informează Arhiepiscopia Romano-Catolică.

În pastorala adresată credincioşilor, arhiepiscopul mitropolit romano-catolic Ioan Robu reiterează principalele momente ale sărbătorii - Ceremonia luminii, Liturgia Cuvântului, Liturgia Botezului şi Liturgia Euharistică.

Ceremonia luminii îşi are începutul în afara bisericii, prin sfinţirea focului, de la care preotul aprinde lumânarea Pascală, moment care are menirea de a-i introduce pe credincioşi în tăcerea interioară, în meditarea lucrării lui Dumnezeu care a călăuzit istoria lumii.
Cel de-al doilea moment, Liturgia Cuvântului, continuă tema luminii, prin lecturile din Vechiul şi din Noul Testament, care prezintă diferitele etape ale istoriei mântuirii începând cu Creaţia cea dintâi şi ajungând la Noua Creaţie împlinită de Cristos Mort şi Înviat.
Liturgia Botezului începe îndată după predică. Fie că este sau nu botezat cineva în cadrul acestei celebrări, acest al treilea moment liturgic cuprinde Litania Sfinţilor, Binecuvântarea apei de Botez şi Reînnoirea făgăduinţelor de la Botez. Înainte de a fi stropiţi cu apă în amintirea Botezului, preotul îi îndeamnă pe oameni la înnoirea vieţii, care trebuie să fie asemeni celei duse de Isus.
Liturgia Euharistică este punctul culminant al întregii vegheri din Noaptea de Paşti. Este masa pe care Domnul a pregătit-o poporului său prin Moartea şi Învierea Sa, arată ÎPS Ioan Robu.
În încheiere, ierarhul le urează credincioşilor harul unor Sărbători Fericite, fiind binecuvântaţi cu iubire şi îndurare.
'Revarsă asupra noastră, Doamne, Duhul iubirii tale, pentru ca noi, care am fost hrăniţi cu Tainele pascale, să fim mereu uniţi prin iubirea ta', încheie ÎPS Ioan Robu.

Sursa: AGERPRES

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii