Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:09 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rechizitoriu Trimitere în judecată Elena Udrea – Dosar „Gala Bute“ (document)

ro

22 Apr, 2015 00:00 3454 Marime text
ZIUA de Constanţa prezintă rechizitoriul prin intermediul căruia procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a Elenei Gabriela Udrea, ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, la data presupuselor fapte, în prezent deputat în Parlamentul României. În cauză, Udrea este acuzată de luare de mită (3 infracțiuni), de abuz în serviciu, dar și de tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.
Alături de Udrea au mai fost deferiți Justiției:

Liberiu Tudor Breazu, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunea de complicitate la luare de mită.
Rudel Obreja, reprezentant al S.C. Europlus Computers S.R.L și președintele Federației Române de Box, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de: complicitate la luare de mită, evaziune fiscală(2 infracțiuni), spălare de bani, Gheorghe Nastasia, secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de luare de mită, Ștefan Lungu, consilier personal al ministrului al Dezvoltării Regionale și Turismului Udrea Elena, fost administrator al SC Last Time Studio SRL, în sarcina căruia s-au reținut trei infracțiuni de complicitate la dare de mită.

Topoliceanu Ana Maria, director al Companiei Naționale de Investiții, în sarcina căreia s-a reținut infracțiunea de luare de mită.
Dragoș Marius Botoroagă, administrator al S.C. Consmin S.A., în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de dare de mită.
Ion Ariton, fost ministru al Economiei Comerțului și Mediului de Afaceri, în prezent senator în Parlamentul României, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de: participație improprie la abuz în serviciu, folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite.

De asemenea, procurorii anticorupție au dispus disjungerea cauzei și continuarea cercetărilor față de inculpații Cornel Resmeriță și Cristofor Alin Condoiu pentru infracțiunile de abuz în serviciu și față de inculpații Adrian Gardean, Miron Dorel Gardean și Miron Lupulescu pentru infracțiunile de dare de mită și instigare la abuz în serviciu. Pentru infracțiunile de spălare a banilor și folosirea influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite, reținute în sarcina inculpatei Elena Gabriela Udrea, cauza a fost disjunsă și continuă cercetările.

Rechizitoriul cauzei poate fi citit accesând secțiunea „Documente“
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii