Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:18 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rechizitoriu Trimitere în judecată Ionel Olăraş, Florea Străinu şi Gheorghe Constantin, din Serviciul de Permise Tulcea (document)

ro

21 Mar, 2015 00:00 4878 Marime text
ZIUA de Constanţa prezintă rechizitoriul prin intermediul căruia procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Ionel Olăraş, subcomisar de poliţie, Florea Străinu, inspector principal, şi Gheorghe Constantin, agent-şef principal de poliţie, toţi din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCÎV) Tulcea. Cei trei sunt acuzaţi de luare de mită.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA au reţinut că, la data de „16.01.2014, inculpaţii Străinu Florea, Olăraş Ionel, şi Constantin Gheorghe, în calitate de poliţişti din cadrul S.P.C.R.P.C.Î.V. Tulcea, au primit de la o persoană, suma totală de 2.800 de lei, precum şi alte foloase (produse alimentare şi băuturi alcoolice), pentru a favoriza mai mulţi candidaţi la examenul de obţinere a permisului de conducere, organizat în oraşul Măcin, judeţul Tulcea“. „(...) Anterior începerii probei practice, cei trei inculpaţi au fost invitaţi la o masă de protocol, organizată în incinta unei societăţi comerciale.

Cu această ocazie, cei trei inculpaţi au primit de la o persoană, pe lângă alte foloase (produse alimentare şi băuturi alcoolice), câte 400 de lei pentru fiecare dintre cei şapte candidaţi ai şcolii sale de şoferi, de la care ea pretinsese şi primise anterior suma de 150 de euro, de persoană. Astfel, inculpatul Constantin Gheorghe a primit suma de 1.200 de lei pentru trei candidaţi, iar ceilalţi doi inculpaţi au primit fiecare câte 800 de lei pentru câte doi candidaţi examinaţi. Tot în aceeaşi zi, autoturismul aparţinând MAI şi folosit pentru deplasare de cei trei inculpaţi veniţi pentru examinare a fost alimentat cu benzină în valoare de 200 de lei de către persoana care intermedia relaţia dintre inculpaţii examinatori şi candidaţi“, conform DNA.
 
Întregul rechizitoriu poate fi citit în secţiunea „Documente“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii