Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:05 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorul Traian Eduard Nedelcuţă a fost trimis în judecată. DNA i-a făcut public rechizitoriul. Iată-l! (document)

ro

03 Aug, 2016 00:00 4353 Marime text


ZIUA de Constanţa prezintă rechizitoriul prin intermediul căruia procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de Combatere a Infracţiunilor Asimilate Infracţiunilor de Corupţie au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Traian Eduard Nedelcuţă, fost procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman.
 
Magistratul este suspectat de luare de mită, dar şi de trafic de influenţă.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că, „în cursul lunii mai 2014, inculpatul Nedelcuţă Traian Eduard, în calitate de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, prin intermediul grefierei Costache Mioara Damiana, a acceptat de la rudele unei persoane inculpate într-un dosar pe care-l instrumenta (denunţători în cauză) promisiunea oferirii sumei de 10.000 de euro“.
 
„În concret, în conţinutul denunţului, (...) a semnalat că, la data de 4 mai 2014,
fratele său (...) a fost arestat preventiv de către Tribunalul Teleorman, urmare a solicitării P.T. Teleorman într-un dosar având ca obiect săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, instrumentat de procurorul Nedelcuţă Traian Eduard. La momentul arestării fratelui său, (...), a intrat în legătură cu o prietenă de-a acestuia, grefieră în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zimnicea, pe nume Costache Mioara Damiana, căreia i-a solicitat să-i indice un avocat pentru fratele său. Denunţătoarea a continuat să ţină legătura cu Costache Mioara Damiana, care era la curent cu situaţia judiciară a fratelui său, cunoscând atât situaţia de fapt din dosarul în care era arestat, cât şi mersul anchetei. Mai mult, grefiera Costache a afirmat că îl cunoaşte personal pe procurorul Nedelcuţă Traian Eduard, pe care îl apelează cu diminutivul «Tedy», şi că va face tot posibilul să-l ajute pe (...), pentru că ştie că e nevinovat şi are cunoştinţă despre ilegalităţile comise în justiţie pe plan local“, conform celor consemnate de anchetatori.

Mită ar fi primit medicul legist, procurorul şi un judecător

„A doua zi, conform celor promise, grefiera Costache a sunat-o pe (...) şi i-a spus că a vorbit cu procurorul, însă nu se poate rezolva nimic deoarece (...), al cărui angajat era numitul (...), victima infracţiunii de violenţă săvârşite de (...), îl mituise deja pe medicul legist cu suma de 4.000 de euro. Peste mai mult de două săptămâni, grefiera Costache s-a reîntâlnit cu (...) şi i-a restituit acesteia cei 2.000 de euro, context în care i-a precizat că procurorul Nedelcuţă nu prea mai are ce face, deoarece cel care îl susţine pe cel bătut, (...), l-a mituit atât pe procurorul Nedelcuţă Traian Eduard, cât şi pe judecătoarea (...) , de la Tribunalul Teleorman, cea care a emis mandatul de arestare preventivă pentru (...). Tot grefiera Costache i-a spus denunţătoarei că (...) se află în relaţii de prietenie cu soţul judecătoarei (...), poliţist în cadrul IPJ Teleorman, cu care participă la partide de vânătoare“, conform rechizitoriului.

Acord de recunoaştere a vinovăţiei 

În cauză, procurorii Anticorupţie au încheiat cu Mioara Damiana Costache un acord de recunoaştere a vinovăţiei, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de complicitate la luare şi dare de mită şi complicitate la trafic şi cumpărare de influenţă.
 
„În prezenţa apărătorului ales, inculpata a declarat expres că recunoaşte comiterea faptelor reţinute în sarcina sa, că acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală, că este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de trei ani“, se mai arată în rechizitoriu, care poate fi citit integral accesând secţiunea „Documente“. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii