Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:46 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Denunțătorul ar fi suportat și vidanjarea fosei septice Cum a „căzut“ judecătorul Ștefan Fieraru (rechizitoriu)

ro

29 Dec, 2015 00:00 2857 Marime text
ZIUA de Constanța prezintă rechizitoriul prin intermediul căruia procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Ștefan Fieraru, judecător la Curtea de Apel Ploiești, în prezent avocat în cadrul Baroului Prahova. În cursul anului 2008, Fieraru, în calitate de judecător la Curtea de Apel Ploiești, ar fi pretins și primit de la o persoană (denunțător în cauză), foloase materiale, constând în contravaloarea materialelor de construcție și manopera unor lucrări efectuate la două imobile deținute de magistrat și familia acestuia în municipiul Ploiești, precum și contravaloarea unei racle edificate în incinta unui cimitir din municipiul Ploiești, toate în valoare de 231.443 lei.
 
Ștefan Fieraru este acuzat de trafic de influență.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au arătat că „denunțătorul (...) a fost cercetat de procurorii (...) , în dosarul penal nr.(...)/2005, pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune calificată, în formă continuată, constând în emiterea unor file CEC fără acoperire“.
 
„La data de 04.05.2006, bărbatul a fost deferit Justiției, iar „în cursul judecății, respectiv în perioada lunii noiembrie 2007 considerandu-se nevinovat de săvârşirea faptei reţinute în sarcina sa, (...) s-a hotărât să apeleze la sprijinul magistratului judecător Fieraru Ştefan, din cadrul Curții de Apel Ploiești - Secția Penală, cunoscând că anterior acesta îl ajutase pe (...). Acesta din urmă i-a relatat că, în perioada în care a fost arestat şi judecat pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice şi vătămare corporală din culpă a fost consiliat de judecătorul Fieraru Ştefan, în ceea ce privește modul în care să-și facă apărarea. În acest context, (...) i-a solicitat lui (...) să-l prezinte judecătorului Fieraru Ştefan, pentru a-i putea solicita sprijinul în rezolvarea favorabilă a dosarului penal nr. (...)/2006, aflat pe rolul Tribunalului Prahova – Secția Penală. Astfel, după câteva zile, obținând telefonic acceptul judecătorului Fieraru Ştefan, (...) împreună cu denunțătorul (...) s-au deplasat la locuinţa magistratului, situată în mun. Ploieşti, (...)“, potrivit DNA.
 
„Cu această ocazie, denunțătorul (...), în prezența (...) i-a prezentat judecătorului Fieraru Ştefan situaţia în care se afla, în sensul că era trimis în judecată într-un dosar de amploare, pentru comiterea unei infracțiuni economice, în legătură cu care se considera nevinovat şi i-a prezentat câteva documente pe care le avea asupra sa. Totodată, i-a spus că este nemulţumit cu privire la faptul că era cercetat împreună cu mai mulți inculpați arestați preventiv, cu care avea legătură doar asociatul său (...) și i-a cerut să-l ajute pentru soluționarea favorabilă a dosarului, solicitare acceptată de magistratul judecător. În cadrul acestei prime întâlniri, judecătorul Fieraru Ştefan i-a pus în vedere denunțătorului (...) că era necesar să vadă rechizitorul prin care acesta a fost trimis în judecată, pentru a putea stabili cum îl poate ajuta, spunându-i că mai întâi era necesară o schimbare de încadrare juridică într-o infracţiune mai uşoară, iar ulterior, (...) urma să solicite disjungerea cauzei, pentru a fi judecat separat. Cu aceeași ocazie, denunțătorul i-a făcut cunoscut magistratului că este dispus să dea oricât pentru intervenția la judecătorii fondului, numai să obţină o soluţie favorabilă, prin dispunerea achitării sale“, se mai arată în documentele celor de la Anticorupție.
 
Procurorii au mai arătat că „până în luna februarie 2008 denunțătorul a luat legătura, în repetate rânduri cu judecătorul Fieraru Ştefan în scopul soluționării favorabile a dosarului penal în care acesta era cercetat penal, magistratul aducându-i la cunoștință că judecătorul (...) , din cadrul Tribunalului Prahova, care avea spre soluționare cauza este o persoană dificilă şi era necesar să intervină prin altcineva la el pentru a-l ajuta. (...)“.
 
Astfel, în perioada martie – noiembrie 2008, în schimbul ajutorului pe care
judecătorul urma să i-l acorde în dosarul penal în care era implicat, prin influenţa pe care o avea asupra magistraţilor desemnaţi cu judecarea cauzei, la indicaţiile și
solicitarea repetată a inculpatului Fieraru Ştefan denunțătorul a efectuat, la imobilele acestuia (din mun. Ploieşti, (...) și la imobilul proprietatea soacrei sale, situat în mun. Ploiești, (...) ) lucrări de construcţii cu muncitori angajaţi la firma sa (S.C. (...) SRL Ploieşti, având ca obiect de activitate “construcţii”) suportând în întregime costurile materialelor şi manoperei.
 
Procurorii mai spun că denunțătorul ar fi suportat și vidanjarea unei fosei septice de două ori cu vidanje închiriate.
 
De asemenea, în cursul lunii martie 2008, în timp ce denunțătorul îi asigura
transportul cu autoturismul său, la sediul Curții de Apel Ploiești, în considerarea
ajutorului pe care acesta a promis că i-l va acorda în dosarul penal, judecătorul
Fieraru Ştefan i-a cerut lui (...) construirea unei racle la mormântul (...) , din
Cimitirul Eternităţii Ploieşti. (...) a acceptat să suporte costul necesitat de executarea lucrării, cu constructorul (...). Lucrările pentru edificarea raclei cu trei locuri solicitată de inculpat au fost supravegheate pe parcursul desfășurării lor de (...) .
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii