Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:04 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cate jumatate de milion la RATC

ro

24 Apr, 2003 00:00 1063 Marime text
Si Regia Autonoma de Transport in Comun Constanta va oferi angajatilor sai prime de Paste. Ibraim Timur, lider al sindicatului RATC, a declarat ca prima pe care o vor primi salariatii se va incadra, undeva, in jurul valorii de 500.000 de lei. El a precizat ca suma nu este mare, dar trebuie sa se tina cont de faptul ca situatia financiara a regiei nu este foarte buna. Ibraim Timur a adaugat ca, din discutiile avute cu ceilalti colegi din tara, in domeniul transportului public, valoarea primei este cam aceeasi in majoritatea unitatilor. Pentru ca sarbatorile sa fie intampinate asa cum se cuvine, salariatii RATC au primit tichetele de masa, ce le revin conform legii, si drepturile salariale la zi. De asemenea, avansul, care in mod normal se da in ziua de 30 a fiecarei luni, se va da in aceasta luna pe data de 24 aprilie.

Angajatii RADET asteapta

La prime, nu foarte substantiale, spera si angajatii Regiei de Distribuire a Energiei Termice Constanta. Costel Dram, unul dintre liderii sindicali de la RADET, a declarat ca, in cursul saptamanii trecute, a purtat discutii cu conducerea regiei cu privire la situatia acordarii de prime. Discutia a fost amanata pentru aceasta saptamana. Costel Dram a precizat ca acordarea de prime este prevazuta in contractul colectiv de munca, insa valoarea acestora nu este specificata si de aceea ea se negociaza intre sindicat si patronat. Liderul angajatilor de la RADET a precizat ca propunerea de 700.000 de lei pe care a facut-o va fi discutata in cursul zilei de astazi. Dram spera ca valoarea sa fie aprobata, tinand cont de faptul ca sarbatorile de Paste sunt foarte importante pentru crestini.

Un miel si un cozonac pentru salariatii RAEDPP

Un miel si un cozonac. Aceasta este valoarea primei pe care salariatii Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public si Privat Constanta o vor primi cu ocazia sarbatorilor pascale. Vasile Caju, directorul regiei, a declarat ca salariatii merita aceasta bonificatie si ca suma este confidentiala. El a precizat, insa, ca din acesti bani se pot cumpara un miel si un cozonac.

Sanse minime pentru "Electrica"

Pentru angajatii societatii "Electrica Dobrogea" situatia nu este la fel de roz. Si asta pentru ca, in opinia conducerii, sansele ca ei sa primeasca o astfel de bonificatie sunt minime. Gheorghe Topoleanu, liderul sindicatului "Electrica Dobrogea", a declarat ca, la ora actuala, au loc negocierile la Bucuresti. Topoleanu a precizat ca, deocamdata, se fac socotelile pentru a vedea ce bani sunt disponibili, iar un raspuns clar in acest sens va fi cunoscut cel tarziu astazi, 24 aprilie. El este insa optimist si spera ca rezultatul negocierilor sa fie pozitiv.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii