Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:08 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vrea o lege prin care delfinii să fie consideraţi „persoane non-umane” Remus Cernea şi-a anunţat intenţia de a candida la europarlamentare

ro

17 Jan, 2014 00:00 1766 Marime text
Deputatul de Constanţa Remus Cernea şi-a anunţat, ieri, intenţia de a candida pentru un mandat în Parlamentul European. Cernea susţine că va intra ca independent în cursa pentru europarlamentare. Deputatul Colegiului 9 a mărturisit şi că se află în perioada de precampanie. Tot în calitate de independent, parlamentarul vrea să candideze şi la scrutinul prezidenţial din acest an.
Amintim că Remus Cernea a devenit deputat de Constanţa în decembrie 2012, atunci când a candidat din partea Partidului Verde, însă cu susţinerea USL. Ulterior, el a încheiat colaborarea cu USL, mai exact cu PSD Constanţa, despărţire care s-a lăsat cu replici foarte dure între el şi Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa.

Ulterior anunţului legat de candidatură, Remus Cernea a declarat că intenţionează ca în noua sesiune parlamentară să depună un proiect de lege prin care delfinii să fie consideraţi persoane non-umane. „Un grup de oameni de ştiinţă care au studiat comportamentul delfinilor timp de mulţi ani au concluzionat că inteligenţa acestora ar trebui să reprezinte o bază pentru care delfinii să fie consideraţi persoane non-umane”, a menţionat deputatul de Constanţa, amintind aici inteligenţa delfinilor şi complexitatea relaţiilor pe care aceştia le dezvoltă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii