Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:25 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Votul de vineri, decisiv Membri BPJ ai PNL susţin înnoirea listei de parlamentari de Constanţa

ro

27 Sep, 2016 00:00 6119 Marime text
Preşedintele PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir, a propus Filialei Constanţa a Partidului Naţional Liberal să vină cu oameni noi pentru alegerile parlamentare, pentru că „asta îşi doresc constănţenii”, reiterând ideea că nici el nu va mai candida pentru un nou mandat în Parlamentul României. Dragomir a mai declarat că principiul meritocraţiei va sta la baza selectării candidaţilor, iar listele vor fi cunoscute până la sfârşitul acestei săptămâni.
 
În şedinţa de Birou Permanent Judeţean, propunerea liderului liberal a fost primită cu deschidere, votul de vineri va fi însă decisiv. Cum privesc liberalii, mai vechi sau mai noi, reforma din filială aflaţi din punctele de vedere oferite de aceştia cotidianului ZIUA de Constanţa.

Propunerea lui Dragomir, împărtăşită şi de primari liberali!

Elena Ivănescu, membru PNL: „Propunerea preşedintelui Dragomir este, în principiu, corectă”.
Cristy Băisan, consilier judeţean PNL: „După cum ştiţi, mi-am declarat încă de la început susţinerea pentru propunerea preşedintelui Dragomir. Sunt un om nou în politică şi consider că schimbarea clasei politice nu trebuie doar discutată, ci şi făcută. Iar faptul că la Constanţa se face un pas important demonstrează că PNL vrea să transmită electoratului un mesaj de seriozitate”.
 
„Această idee a pornit de la majoritatea primarilor, pentru că am zis să avem şi oameni noi. Nu se pune problema că nu ar fi buni actualii parlamentari. Vrem să venim cu ceva nou, în speranţa că va fi mai bine. Eu cred că este o propunere bună şi o susţin”, a precizat şi primarul localităţii Poarta Albă, Vasile Delicoti.

„Avem de-a face cu o noutate în materie de management politic”


Raluca Trandafir, consilier local municipal: „Eu nu sunt membru BPJ, deci nu pot vota pentru această propunere. Eram însă la şedinţă când preşedintele Dragomir a făcut-o cunoscută şi îmi amintesc că a fost bine primită. Cu siguranţă putem vorbi despre un început, în egală măsură mă gândesc că propunerea s-a făcut în urma unor evaluări şi în baza unor criterii. Se simte nevoia unei înnoiri a clasei politice, iar personal, consider că cei nou-veniţi sau cei care vor merge în Parlament trebuie să facă dovada unei experienţe profesionale care să poată fi transferată în politică”.
 
George Niculescu, consilier judeţean: „Propunerea, în esenţă, este bine-venită, eu o voi susţine, pentru că avem de-a face cu o noutate în materie de management politic. În ultimii 26 de ani au existat puţine momente în care politicienii au dat dovadă că le pasă, astfel de exemple, pot fi numărate pe degete. Este cu atât mai demnă această propunere, cu cât ea vine după un rezultat foarte bun pe care PNL l-a reuşit în alegerile locale, să nu uităm că doar 106 voturi ne-au despărţit la judeţ de PSD”.
 
Iulian Constantin Soceanu, primarul oraşului Techirghiol: „Susţin propunerea, este, de fapt, un răspuns la sondajul făcut de PNL şi care arată nevoia de schimbare a clasei politice. Este recomandarea de care ar trebui să ia act fiecare parlamentar din România, iar ceea ce se întâmplă la Constanţa poate fi o premieră la nivel naţional”.
 
Marian Iordache, consilier judeţean: „Susţin ideea preşedintelui Dragomir, pentru că ea ar putea aduce un rezultat foarte bun pentru PNL la alegerile parlamentare. Sigur, vor conta foarte mult şi propunerile pe care colegii mei le vor face pentru listele parlamentare. Am încredere că vor fi cele mai bune. Eu nu candidez pentru nicio funcţie, însă voi susţine echipa în campanie”.
 
Vă reamintim că, la sfârşitul săptămânii, au fost tensiuni la şedinţa Comitetului Executiv. Ca urmare a propunerii preşedintelui Gheorghe Dragomir ca niciunul dintre actualii parlamentari să nu se mai regăsească pe listele partidului la alegerile parlamentare, deputatul Mihai Lupu şi-a anunţat demisia din toate funcţiile politice şi a spus că nu va mai candida la parlamentare.
Senatorul Puiu Haşotti, vizat şi el de propunere, a lipsit la şedinţă. Prezenţi au fost, în schimb, deputaţii Victor Manea şi Mihai Tararache. Mihai Lupu a cerut ca şi preşedintele Gheorghe Dragomir să demisioneze din funcţia politică, însă acesta are mandat să organizeze alegerile parlamentare.
 
Dragomir a anunţat deja că nu va mai candida la parlamentare şi nici la alegerile interne de anul viitor. El a precizat că îi solicită „deputatului Mihai Lupu să revină în echipă şi să pună umărul să muncească în campania electorală. PNL Constanţa are nevoie de toţi membrii pentru a maximiza scorul la alegerile parlamentare”.
 
La sfârşitul acestei săptămâni, în şedinţa de Birou Judeţean urmează să fie dat un vot politic pentru cei care vor fi candidaţii PNL Constanţa la viitoarele alegeri din 11 decembrie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii