Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:32 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Voluntariat pentru ecologizarea Parcului Tăbăcăriei

ro

21 Nov, 2008 02:21 1432 Marime text

polaris.jpgLa iniţiativa firmei SC Polaris Holding SRL, ieri, în Parcul Tăbăcăriei, în jur de 400 de copii, de la trei şcoli din municipiu, au participat la acţiunea de ecologizare denumită „Toamnă la Constanţa".

Scopul acţiunii a fost acela de sensibilizare a opiniei publice pentru acţiuni de acest gen, totul pentru un oraş curat. Copiii au fost cei mai încântaţi de propunerea organizatorilor, mai ales că, pe lângă impactul pe care îl are demersul lor asupra mediului, ieşirea în natură este una benefică.

Echipaţi cu mănuşi de protecţie şi şepcuţe, veniţi grupuri-grupuri, cu învăţătoarele, copiii au fost, de această dată, foarte inventivi, aducând cu ei şi pancarte colorate, cu mesaje, prin care îşi arătau susţinerea pentru un mediu curat. „Sunt trei şcoli aici, numerele 15, 32 şi şcoala specială, elevi de la clasele I-IV. Dacă cei mici ne oferă acest exemplu, atunci şi cei mari ar trebui să înţeleagă şi să păstreze curăţenia, participând şi ei la acţiuni similare", a precizat şeful Serviciului de Salubritate din cadrul firmei, Dan Opreanu.

Stela Guzău, învăţătoarea elevilor participanţi la acţiune, de la Şcoala nr. 15, a evidenţiat că elevii săi au mai participat la activităţi asemănătoare, acestea devenind chiar o tradiţie pentru şcoală. „Copiii conştientizează pentru ce au venit aici, noi vrem ca încă de mici să le transmitem faptul că au o  responsabilitate şi trebuie să păstreze sănătatea pământului şi a oraşului", a conchis cadrul didactic. Cât despre elevii veniţi de la şcoala specială, aceştia au fost cu atât mai încântaţi de acţiune şi de a fi în mijlocul naturii, cu cât se află într-un regim special de convieţuire. 

După cum a declarat şeful Serviciului de Salubritate, activitatea copiilor se va finaliza cu realizarea unor desene pe tema ecologizării, iar săptămâna viitoare, cele mai inspirate vor fi selectate şi premiate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii