Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:46 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vin medici de la Floreasca (document)

ro

06 Oct, 2010 02:03 2316 Marime text
cap_4.jpgDeacum înainte, pacienţii SCJU vor avea parte de un tratament special,medicii de la Floreasca, din Bucureşti, urmând a efectua consultaţiile

Protocolul de colaborare dintre Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă(SCJU) Constanţa şi Spitalul Floreasca din Bucureşti a fost semnat ieride cătremanagerii celor două unităţi.

Radu Alexandru Macovei şi Dănuţ Căpăţînă au semnat un protocol, înprezenţa preşedinteluiConsiliului Judeţean Constanţa (CJC), Nicuşor Constantinescu, prinintermediul căruia va avea loc un schimb de experienţă între mediciidin cele două unităţi sanitare. „Va fi vorba, în primul rând,despre un schimb de experienţă, un program comun, operaţii comune şiactivităţi specifice actului medical. Cu acest protocol, facem paşiînainte la nivel medical", a spus Nicuşor Constantinescu. SpitalulFloreascanu are parteneriate doar cu SCJU. „La Floreasca sunt medici deexcepţie, de experienţa cărora vor beneficia ambele instituţiimedicale. Putem face teleconferinţe pentru cazurile foarte grave, aşacum am mai făcutşi cu cei de la Târgu Mureş. Mai avem, de asemenea, o colaborare cumedicii din Zurich. Ne bucurăm că astfel vom putea atrage mai uşorfonduri europene, care ar aduce beneficii imense ambelor spitale. Înprimaetapă, vor veni la Constanţa medici specialişti în endoscopiedigestivă", a precizat Radu Macovei. Această primă etapă va fi foarteprielnică medicilor constănţeni. „Se făcea şi la noi endoscopie, darnu se puteau asigura gărzi. Avem câte 10 pacienţi pe zi care necesităaceastă procedură, pentru că vin cu hemoragie digestivă, iar medicii pecare îi vom perfecţiona în acest schimb de experienţăvor putea salva vieţi. La Constanţa, sunt patru medici gastroenterologişi unul specializat în laparoscopie", a spus Dănuţ Căpăţînă.Preşedintele CJC a contribuit la acest parteneriat cu cazarea. „Vremsă aducem medici care şi-au dovedit competenţa. De aceea, asigurămcazarea în locuinţe civilizate de serviciu. Eu cred că aşa vom puteacreşte nivelul de pregătire al medicilor existenţi la Constanţa şi maicred că avem nevoie de 15 medici în urgenţă. Ne dorim să mai semnămastfel de protocoale şi cu spitalul Fundeni şi cu alte unităţi medicaledin ţară, în măsura în care se poate", a încheiatNicuşor Constantinescu.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii