Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:30 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viceprimarul Făgădău salvează strada Traian prin tăierea buruienilor (galerie foto)

ro

23 Oct, 2010 00:00 2134 Marime text
3_traian_-_decebal_fagadau_george_visan.jpgEchipe din cadrul primăriei Constanţa, de la Direcţia Spaţii Verzi, lucrau ieri de zor la decolmatarea rigolelor de pe valea Portului după ce, în urmă cu două zile viceprimarul Decebal Făgădău a dat dispoziţii ca acestea să se cureţe pentru a împiedica păstrarea umidităţii în sol pe strada Traian.

Iniţiativa viceprimarului a venit după ce în urmă cu o săptămână inspectorul şef al ISC Constanţa, Gigi Chiru avertiza autorităţile locale că ar trebui să evacueze populaţia care stă în blocurile de pe strada Traian, pentru  că umiditatea care a provocat craterul de pe strada Traian, este foarte ridicată, aşa cum arată ultima expertiză elaborată la comanda beneficiarului SC Harborside Imobiliara SRL.
Făgădău a dispus în urmă cu două zile  reprezentanţilor direcţiilor de specialitate din primărie, dar şi companiilor de utilităţi, ISU Dobrogea, Administraţia Portului Constanţa, arhitecţilor şi inginerilor specialişti în rezistenţă şi experţilor tehnici, să ia toate măsurile necesare rezolvării situaţiei de pe strada Traian. De altfel, în cadrul întâlnirii a fost prezentat istoricul şi situaţia actuală a falezelor din Constanţa. 

Totuşi, viceprimarul Decebal Făgădău a dispus ieri ca, începând din această dimineaţă, 50 de angajaţi ai primăriei să lucreze la decolmatarea rigolelor de scurgere, iar în responsabilitatea investitorului care s-a obligat să realizeze centrul comercial de pe strada Traian, cade decolmatarea galeriilor construite în anii 1930 - 1940.
Ieri la faţa locului am găsit, aşa cum a spus şi viceprimarul echipele de lucru care lucrau la tăiatul hăţişurilor de ani de zile. Câteva zeci de muncitori munceau de zor, cu atât mai mult cu cât în zonă, la orele prânzului au mers în inspecţie, dar şi să mai vadă cum stau lucrurile pe valea Portului, viceprimarul Decebal Făgădău, împreună cu Ion Marica - directorul executiv al Direcţiei Tehnice şi de Achiziţii din cadrul Primăriei Constanţa, George Vişan - preşedintele PSD la tineret la judeţ, dar şi Valentin Preda - consilierul primarului Radu Mazăre. „Vrem să tăiem toate ierburile din această zonă pentru ca umiditatea să nu se mai păstreze în sol şi toată apa să se scurgă prin aceste rigole. Echipele lucrează şi în zilele următoare toate buruienile vor fi stârpite“.

Craterul, din nou acoperit

Şi craterul de pe strada Traian care se formase la loc în urmă cu două săptămâni a fost acoperit la loc. „L-am acoperit dinainte de a face domnul Chiru conferinţa de presă“ a replicat viceprimarul la momentul în care l-am întrebat despre craterul acoperit. Acesta mai spus că lucrările vor continua în zonă şi că nu există nicidecum pericol atât de mare aşa cum l-a prezentat inspectorul ISC Constanţa Gigi Chiru.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • c.constantin 24 Oct, 2010 08:11 tot ce face vicele este binevenit,dar pana nu se asigura verticala la groapa de 28 pe 170 metri,primavara pentru cele 500 de familii este incerta(firma a propus proptele metalice,sa fie dar cand?)