Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:32 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi ce spune primarul Vasile Delicoti despre sfințirea terenului bisericii de la Poarta Albă

ro

20 Oct, 2012 02:31 2397 Marime text
08_biserica_Vasile_Delicoti.jpgLa Poarta Albă, duminică, 21 octombrie, va avea loc slujba de sfinţire a unui nou lăcaş de cult, a anunțat, printr-un comunicat de presă, primarul Vasile Delicoti.

Biserica care va purta hramul Sfinţilor trei ierarhi: Vasile, Grigore şi Ioan este amplasată în apropierea Căminului de bătrâni din cartierul Via. La slujba de sfinţire va participa un sobor de preoţi din localităţile învecinate.

Primarul Vasile Delicoti, a precizat că începând cu ora 16.00, îi aşteaptă pe toţi localnicii să participe la slujba de sfinţire a noii biserici.
Printre invitaţii autorităţilor locale din comuna Poarta Albă se numără şi Înalt Prea Sfinţia Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, deputatul Constantin Chirilă, primarul localităţii Castelu, Nicolae Anghel, precum şi alte oficialităţi locale şi judeţene.

La această dată, potrivit primarului, cei 1.200 de credincioşi din zona de nord a comunei se roagă într-un lăcaş de cult improvizat în spaţiul unei foste cantine. Şeful autorităţii locale, Vasile Delicoti, speră ca biserica să fie construită într-un an de zile.

Primarul susţine că împreună cu Arhiepiscopia Tomisului şi-au propus ca până la sfârşitul anului să realizeze fundaţia viitoarei construcţii, ca din primăvară să înceapă ridicarea zidurilor. Banii pentru construcţia bisericii vor veni de la autoritatea locală şi din donaţii.

Facem precizarea că hramul bisericii va fi prăznuit în data de 30 ianuarie, de sărbătoarea Sfinţii Trei Ierarhi, închinată Sfântului Vasile cel Mare, Sfântului Grigorie Teologul şi Sfântului Ioan Gură de Aur.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii