Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:41 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veniturile functionarilor, afisate pe geamurile cluburilor de batrani (galerie foto + document)

ro

09 Jun, 2010 03:13 1925 Marime text
cap_9.jpgMembrii Sindicatului din Administraţia Publică Locală au recurs, de câteva zile, la un gest de disperare şi au postat, în mai multe zone din oraş, exemplare ale fluturaşilor cu salariile pe luna iunie pe care funcţionarii le vor încasa, după ce va fi aplicată reducerea salarială de 25%.

În condiţiile economice actuale, reprezentanţii SLFP au considerat că ar fi bine ca şi cei care îi blamează şi îi critică, dar şi oamenii de rând, să vadă ce salarii vor încasa începând din această lună dacă Executivul va pune în practică reducerile anunţate.

venituri_functionari_-_miting.jpgAstfel, la sediul clubului de persoane vârstnice de pe şoseaua Mangaliei, de câteva zile, toţi pensionarii care au trecut pe acolo au putut observa listele cu exemplele de salarii pe care le vor primi funcţionarii, după zeci de ani de muncă în administraţia publică locală. Aşa cum arată listele postate pe geamul de la intrarea în sediul clubului pentru persoane vârstnice, cel mai mic venit îl va încasa un referent cu studii medii cu vechime de trei ani la Poliţia Comunitară - 401 lei, iar cel mai mare, un consilier cu studii superioare cu 25 de ani vechime - 981 de lei. Alte exemple de salarii pe care le vor primi angajaţii: un referent care are vechime de 22 de ani şi studii medii va primi 461 de lei, un inspector cu studii superioare şi doi ani vechime la Poliţia Comunitară va încasa 566 de lei, un referent cu studii medii şi vechime de 11 ani - 531 lei, un inspector cu studii superioare şi vechime de 21 de ani în administraţie - 753, iar un consilier gradul 1, cu vechime de 19 ani şi studii medii - 860 de lei.

„Am vrut să ne facem cunoscute nemulţumirile şi să se ştie ce salarii vom avea, după ani mulţi de muncă, prezentând astfel de exemple de venituri. Suntem într-o situaţie deplorabilă", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al sindicatului, Antuanela Dancu.

Aceasta ne-a mai declarat că la sfârşitul săptămânii trecute a trimis tuturor parlamentarilor constănţeni o scrisoare deschisă prin care, în numele sindicatului, cere sprijin pentru soluţionarea problemei cu care se confruntă la acest moment. „Le-am solicitat sprijin pentru că ei au fost aleşi de constănţeni şi trebuie să ne ajute". Antuanela Dancu a mai adăugat că aceste afişe se află şi la sediul primăriei şi că vor fi menţinute până când va fi nevoie.

Ataşat, în ediţia online, puteţi vizualiza listele cu veniturile funcţionarilor publici postate pe geamul clubului de bătrâni de pe şoseaua Mangaliei.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Andrei SEITAN 09 Jun, 2010 10:11 ...mda. asa aflam ce lefuri au. pana acum erau confidentiale. dar ii rog sa faca gestul pana la capat si sa comunice toate sporurile si bonificatiile pe care le au. si mai este un paradox: noi cetatenii suntem tratati de ei cu lehamite si acum ne cer sprijinul. asta-i societatea in care traim, axata pe interese. pana nu ne ajunge cutitul la os suntem nepasatori.