Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:58 30 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Va merge PSD Constanţa pe mâna lui Leonard Ciocovianu în alegerile locale? Omul legii, „paznic“ la PSD Ovidiu

ro

18 Jan, 2016 00:00 3757 Marime text


Pe 7 ianuarie, organizaţia judeţeană PSD Constanţa avea să afle că primarul oraşului Ovidiu, George Scupra, accepta propunerea liberalilor de a candida din partea PNL la alegerile locale din această vară. Vestea i-a luat prin surprindere şi i-a supărat pe liderii PSD Constanţa, drept pentru care aceştia au decis excluderea lui Scupra din partid. Aşa se face că social-democraţii din Ovidiu au rămas fără lider local.
 
La cinci zile de când George Scupra devenise primar independent şi nu mai coordona activitatea PSD Ovidiu, reprezentanţi din conducerea judeţeană a PSD Constanţa au convocat o şedinţă cu membrii de partid de aici. Motivul principal: desemnarea noului conducător al filialei PSD Ovidiu. Potrivit secretarului executiv al PSD Constanţa, Cristinel Dragomir, la Ovidiu se va face un recensământ al membrilor de partid din localitate, astfel încât să ştie pe cine se pot baza la alegerile locale din vară. Totodată, Dragomir declara, pe 12 ianuarie anul curent, că noul președinte al organizației locale va fi, cel mai probabil, și candidatul PSD pentru Primăria Ovidiu.
 
În după-amiaza aceleiaşi zile, a avut loc o adunare generală a membrilor PSD Ovidiu. „Consilierii noştri locali de acolo s-au întrunit pentru a vedea câţi şi care mai sunt în organizaţie. Asta va fi baza organizaţiei, de la ea vom pleca. Vedem pe cine mai aducem şi ce soluţii găsim“, afirma Cristinel Dragomir la acea vreme.

Cine este noul lider al PSD Ovidiu

Într-un final, social-democraţii au decis ca preşedintele interimar al filialei PSD Ovidiu să fie avocatul Leonard Ciocovianu. Potrivit Tabloului avocaţilor definitivi de pe site-ul Baroului Constanţa, acesta este înscris în Baroul Constanţa din data de 1 februarie 2006 şi are dreptul de a pune concluzii la instanţe de orice grad.
 
Totodată, Leonard Ciocovianu deţine un cabinet de avocatură în municipiul Constanţa şi este căsătorit cu Daniela, din anul 2009.
În luna ianuarie a anului 2013, printr-o hotărâre a Consiliului Local Orăşenesc Ovidiu, actualul preşedinte interimar al PSD Ovidiu era numit administrator în cadrul Consiliului de Administraţie al SC Ovi - Prestcon SRL. Şapte luni mai târziu, Leonard Ciocovianu avea să fie schimbat din funcţie tot printr-o hotărâre a CL Ovidiu, datată 8 august 2013, el fiind înlocuit de Costel Mociu.
 
Un an mai târziu, mai precis în toamna lui 2014, Leonard Ciocovianu s-a înscris la un concurs organizat de Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier şi viza obţinerea unui post de consilier juridic la Serviciul juridic IT2. Dosarul său a fost admis, însă la susţinerea interviului, acesta a absentat, deci de proba scrisă nici nu se mai putea pune problema. 
 
Să revenim însă la cea mai recentă funcţie obţinută de Ciocovianu… cea pe linie de partid. Dacă am lua în considerare declaraţia secretarului executiv al PSD Constanţa, Cristinel Dragomir, promovarea sa ca preşedinte al filialei PSD Ovidiu ar impune şi intrarea în competiţia electorală din vară pentru câştigarea mandatului de primar al oraşului. Dragomir afirma, pe 12 ianuarie, că, cel mai probabil, cine va fi desemnat preşedinte la Ovidiu va fi şi candidatul PSD pentru Primăria Ovidiu. Deşi social-democraţii ar putea fi tentaţi să creadă că au rezolvat problema de la Ovidiu, ei s-ar putea înşela. Şi asta pentru că Leonard Ciocovianu nu are experienţă în administraţia publică locală, nu a deţinut niciodată nici măcar un mandat de consilier local. De asemenea, surse din oraşul Ovidiu susţin că, în contextul participării lui Leonard Ciocovianu la scrutinul electoral pentru mandatul de primar, ar obţine cel mult 5% dintre voturile localnicilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii