Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:00 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USR Constanţa militează pentru transport public de calitate. Ce îi sugerează managerului RATC

ro

31 Aug, 2017 00:00 2770 Marime text
USR Constanţa susţine orice proiect de modernizare a transportului public în comun şi încurajează utilizarea acestuia, susţin reprezentanţii filialei locale a partidului, deoarece, în opinia acestora, „o ţară cu transport performant nu este aceea în care toata lumea are maşină, ci aceea în care, deşi toată lumea are maşină, se călătoreşte cu mijloacele de transport în comun“.
 
Programul-pilot derulat de RATC, pe linia 42, prin care se testează impactul schimbării modalităţii de acces în autobuze, propunându-se un alt flux - uşa din spate pentru urcare şi cele din mijloc şi din faţă pentru coborâre -, este o astfel de încercare. 

„Prin această mişcare, se doreşte relansarea regiei de transport, care, în ultima perioadă, întâmpină probleme financiare. Pentru că soluţiile conducerii RATC nu au încă anvergura de a rezolva problema financiară a regiei sau pe cea mai puţin acută a confortului călătorilor“, USR Constanţa îşi exprimă disponibilitatea de a contribui, cu ajutorul echipei sale, la alcătuirea unui plan pentru creşterea fluxului de călători şi a încasărilor.
 
Iată doar câteva dintre propunerile reprezentanţilor USR pentru îmbunătăţirea activităţii RATC: extinderea reţelei şi eliminare a concurenţei neloiale, achiziţia de vehicule moderne şi comode care să se succeadă la intervale mici de timp, taxarea fiecărui călător, automate în fiecare staţie pentru procurarea biletelor de călătorie, respectarea graficului de deplasare al mijloacelor de transport, oferirea de informaţii în timp real despre evenimentele din trafic etc.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • maria 31 Aug, 2017 09:25 Educarea soferilor sa adapteze maniera de conducere in functie de starea tramei stradale. Nimeni nu ia in calcul confortul si linistea cetatenilor care locuiesc pe unde circula autobuzele RATC. Acestia sint ignorati total, cu toate ca circulatia respectiva provoaca trepidatii,zgomot, gaze, crapaturi,etc.