Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:04 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USR Constanţa încearcă să împiedice pierderea a 92 de milioane de euro din bugetul oraşului

ro

28 Apr, 2017 00:00 4374 Marime text
Primăria Constanţa a fost obligată de Tribunalul Iaşi să plătească firmei Polaris M Holding SRL peste 92 de milioane de euro, cu titlu de penalităţi de întârziere pentru „neîndeplinirea unei obligaţii“ dispuse printr-o hotărâre judecătorească pronunţată în anul 2012.

USR Constanţa, prin preşedintele organizaţiei, deputatul Stelian-Cristian Ion, consideră inacceptabil ca acest prejudiciu să fie suportat de locuitorii oraşului. „Pentru clarificarea şi, ulterior, remedierea acestei situaţii, USR va solicita Primăriei Municipiului Constanţa toate documentele din care rezultă cum s-a ajuns la această pierdere (contracte, hotărâri judecătoreşti etc). În cazul în care sentinţa rămâne definitivă şi Primăria va fi obligată să plătească această sumă, USR Constanţa va sesiza mai departe organele de urmărire penală pentru a cerceta dacă situaţia este rezultatul unui abuz sau al unei neglijenţe în serviciu din partea unui funcţionar public“.

Totodată, Stelian-Cristian Ion afirmă că „este o sumă mult prea mare şi o situaţie mult prea gravă pentru oraşul nostru pentru a trece totul sub tăcere, fără sancţiuni. Vinovaţii trebuie să răspundă penal, dar şi civil, şi să suporte acest prejudiciu din patrimoniul propriu, în solidar cu municipalitatea“.
 
Această decizie a instanţei îndreptăţeşte suspiciuni similare şi în legătură cu celelalte procese în care Primăria a pierdut alte milioane de euro în favoarea unor firme „de casă“, ca urmare a neexecutării unor obligaţii legale sau contractuale.
 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii