Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:36 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USR Constanța, despre ședința CLM „Abuzul de astăzi nu este primul de acest gen”

ro

31 Jan, 2017 17:46 1886 Marime text
USR Constanța își exprimă nemulțumirea față de „atitudinea discreționară a consilierilor locali PSD care, în cadrul ședinței Consiliului Local Constanța de astăzi, 31.01.2017, au hotărât, cu încălcarea flagrantă a legii, ca persoanele prezente la ședință să nu se poată înscrie la cuvânt și să nu își poată exprima punctele de vedere cu privire la chestiunile de interes public aflate pe ordinea de zi”.
 
„Această hotărâre abuzivă nu vizează doar ședința de astăzi, ci se dorește o modalitate de lucru permanentă a consiliului local, valabilă pentru toate ședințele de ulterioare.
 
Reamintim faptul că abuzul de astăzi nu este primul de acest gen. Au mai existat situații în care la ședințele anterioare, consilierii PSD au limitat în mod nejustificat posibilitatea constănțenilor de a se exprima, însă, de această dată, gravitatea încălcării legii este fără precedent, pentru că vizează toate ședințele publice viitoare.
 
Art. 9 din Legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică prevede că ”persoana care prezidează şedinţa publică oferă invitaţilor şi persoanelor care participă din proprie iniţiativă posibilitatea de a se exprima cu privire la problemele aflate pe ordinea de zi”. Așadar, dreptul la exprimare în cadrul ședințelor publice ale autorităților publice centrale și locale este clar recunoscut de lege și are la bază ideea de transparență, de atragere și de implicare a cetățenilor în procesul decizional.
 
Deși primarul Decebal Făgădău și echipa sa pretind că respectă principiul transparenței și valorile democratiei, observăm că, în realitate, aceștia dovedesc o lipsă de disponibilitate pentru dialog îngrijorătoare și inacceptabilă.
 
Față de această situație, USR Constanța anunță public intenția de a contesta în instanță această hotărâre abuzivă și invită constănțenii să participe în mod activ la viitoarele ședințe de consiliu local, solicitând consilierilor constănțeni să le respecte dreptul de a participa la procesul decizional”, au transmis, într-un comunicat de presă, reprezentanții USR Constanța.

Citește și

PNL Constanța dezaprobă atitudinea președintelui de ședință a CLM
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii