Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:30 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USR a depus la secretariatul CLM Constanţa un proiect privind sterilizarea gratuită a câinilor cu sau fără stăpân

ro

20 Feb, 2019 00:00 1650 Marime text
Uniunea Salvaţi România Filiala Constanţa a înaintat primarului şi consilierilor municipiului Constanţa o solicitare de finanţare, începând chiar din acest an, a unui program de sterilizare gratuită a animalelor fără pedigree, cu sau fără stăpân.

Alături de expunerea de motive, USR Filiala Constanţa a prezentat şi un proiect de hotărâre de Consiliu Local în acest sens.
 
„Până acum, autorităţile locale au apelat la metode costisitoare şi ineficiente în abordarea problemei câinilor fără stăpân, metode care au provocat suferinţe şi moarte animalelor şi antagonizarea unor grupuri din societate, fără a rezolva problema. Nu mai departe de anul trecut, aduceam la cunoştinţa dumneavoastră că, într-un interval mai mic de doi ani, autoritatea locală a cheltuit 531.455,43 de lei (suma nefiind finală) şi, cu toate acestea, numărul animalelor fără stăpân a crescut.
 
Ne-am propus să nu promitem soluţii rapide, nerealiste, ci să ne orientăm către cauzele care au generat problema şi să căutăm soluţii pe termen lung. Iar printre aceste cauze se numără tocmai nesterilizarea animalelor cu stăpân, abandonul puilor unor astfel de câini pe domeniul public şi reproducerea necontrolată a câinilor fără stăpân. Programul pe care îl propunem nu poate rezolva singur problema, dar e un punct de plecare important şi necesar“, potrivit USR Filiala Constanţa.


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii