Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:14 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UNPR-istul Florin Gheorghe vrea să candideze în 2016 „Am intrat cu un singur gând în politică - să fiu primarul Constanţei“

ro

09 May, 2015 00:00 3248 Marime text
Social-democraţii vor să negocieze, în perspectiva proximelor alegeri locale, cu UNPR-ul, pentru a pune la punct o alianţă electorală. Decizia a fost luată, potrivit presei centrale, în contextul Comitetului Executiv al PSD de joi. Ce va însemna însă pentru Constanţa o astfel de alianţă? Cât de compatibile sunt, în plan local, cele două formaţiuni politice? Deputatul Florin Gheorghe, preşedintele Organizaţiei Municipale a UNPR Constanţa, nu a ascuns niciodată faptul că nu agreează o înţelegere cu PSD-ul „păstorit“ de Radu Mazăre. Parlamentarul a reiterat ideea şi acum, când, oficial, social-democraţii constănţeni nu mai sunt conduşi de primarul suspendat al municipiului Constanţa. Florin Gheorghe a declarat însă că dacă decizia privind o alianţă electorală PSD-UNPR va fi impusă de la Centru, organizaţiilor din ţară nu le rămâne altceva de făcut decât să se conformeze.

„Dacă nu vom cădea de acord, vom merge singuri în alegerile locale“

Pe de altă parte, el a afirmat că, în cazul în care alianţa nu va fi impusă de sus în jos, cel mai probabil, la Constanţa va avea loc o întâlnire între liderii PSD şi cei ai UNPR pentru a discuta condiţiile alianţei. „Dacă nu vom cădea de acord, vom merge singuri în alegerile locale din 2016“, a mărturisit liderul Organizaţiei Municipale a UNPR Constanţa.
Interesant este că actualul deputat are în continuare intenţii cu privire la o posibilă candidatură la alegerile locale din 2016. Amintim, în acest sens, că el a candidat şi la alegerile din 2012, pentru Consiliul Judeţean Constanţa, din partea Alianţei pentru Constanţa. De data aceasta însă, preşedintele Organizaţiei Municipale a UNPR ia în calcul o candidatură la Primăria Constanţa. „Nu fac un secret din faptul că, în 1998, am intrat cu un singur gând în politică: să fiu primarul Constanţei. Deci, este posibil să candidez la alegerile locale din 2016“, a declarat Florin Gheorghe. Deputatul susţine însă că decizia nu este bătută în cuie, iar asta din cauza dezamăgirii pe care o resimte acum faţă de actuala clasă politică, din care şi el face parte. În această ordine de idei, Gheorghe a menţionat că nu exclude ca la finalul actualului mandat de deputat să se retragă de pe scena politică: „S-ar putea ca, dacă nu voi candida la alegerile locale, în cele din urmă să-mi văd de treaba mea. Din urmă nu vine nimic bun, tinerii au aceleaşi gânduri ca bătrânii. Nu-mi place ce se întâmplă acum în Parlament. Mă gândesc foarte serios dacă mai are rost să continui. După doi ani şi jumătate de mandat, sunt foarte dezamăgit. Mă aşteptam la altceva de la acest Parlament“, a completat liderul Organizaţiei Municipale a UNPR Constanţa.
Reamintim că Florin Gheorghe a fost consilier în Consiliul Local Municipal Constanţa în mandatul 2008-2012. Mandatul 2012-2016 l-a găsit în aceeaşi poziţie, dar a renunţat la mandatul de ales local după ce a devenit parlamentar în actuala legislatură.

De-a lungul timpului, Florin Gheorghe a activat în mai multe partide: PDL, de unde a plecat în urma unor divergenţe de opinie cu senatorul Gigi Chiru, actual copreşedinte suspendat al PNL Constanţa, PMP, de unde, de asemenea, a plecat, iar în prezent este membru al UNPR.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii