Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:15 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un senator PSD, omagiu Regelui Mihai I

ro

15 Dec, 2017 00:00 3629 Marime text
Declaraţia politică „Regele Mihai şi devenirea democratică a României“ a fost susţinută de social-democratul Ştefan Mihu în plenul Senatului.
 
În aceste zile triste de doliu naţional, parlamentarul constănţean vorbeşte despre Mihai I, „nu doar ultimul Rege al României, ci şi ultima mare personalitate istorică implicată activ în evenimentele legate de desfăşurarea celui de-al Doilea Război Mondial“.
 
Ştefan Mihu susţine că „domnia lui Mihai I a reprezentat pentru România ultima redută reală şi formă de rezistenţă efectivă în calea instaurării regimului totalitar comunist, concretizată, în perioada 1945-1946, prin greva regală şi refuzul Regelui de a mai contrasemna acte ale guvernului pro-comunist Petru Groza“.
 
Senatorul PSD le reaminteşte colegilor săi din Parlamentul României că Regele Mihai I a fost obligat de către regimul pro-sovietic să abdice şi să ia calea exilului, fapt care a marcat în mod clar îndepărtarea ţării de la valorile democratice occidentale.
 
În acelaşi timp, nu poate fi uitată contribuţia majoră a Regelui Mihai în procesul de integrare a României în comunitatea europeană şi euroatlantică, în eforturile depuse de ţara noastră după căderea regimului comunist.
„Prin trecerea în nefiinţă a Regelui Mihai I, România pierde un mare roman, un patriot autentic, un democrat convins, un om care nu a abdicat niciun moment de la responsabilităţile sale faţă de ţară şi popor. Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în pace!“, a conchis senatorul PSD Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii